Last news in Fakti

3 Ноември, 2016 09:36 1 029 4

Бербатов: Искам отново в Англия

  • бербатов-
  • възраст-
  • бъдеще-
  • планове

"Възрастта няма значение", заяви ветеранът

Бербатов: Искам отново в Англия - 1
Снимка: БТА/АР

„Искам да се завърна в Премиършип. Би било страхотно. Искам да играя футбол толкова дълго, колкото е възможно.“ Това заяви голямата звезда на българския футбол Димитър Бербатов. Бербатов бе в ролята и на най-голямата звезда на „Уембли“ по време на мача от Шампионската лига „Тотнъм“ – „Байер“ (Леверкузен), па макар и в ложата. Първият българин, голмайстор на английската Висша лига, бе сред най-търсените събеседници от журналистите. Още преди мача той даде интервю за Би Би Си Radio 5.

„Надявам се скоро да си намеря отбор. Във футбола не става дума за възраст, а за това дали го можеш, или не. Затова се надявам отново да ме видите скоро на терена“, заяви Бербатов. Попитан къде евентуално би заиграл, 35-годишният българин отговори: "Вероятно тук, в Англия. Когато си играл във Висшата лига, не искаш да ходиш някъде другаде. Затова се надявам, че мога да играя отново тук. Би било страхотно за мен. И преди съм казвал, че най-важното за мен е да забавлявам хората с играта си. Някои футболисти показват все още, че възрастта няма значение във футбола. Пример за това е Франческо Тоти. Така бе и с Райън Гигс.”

„Знам къде се намирам на този етап от кариерата си. Бих бил щастлив да играя за отбор, който може да използва моя опит и познания. Мога да помогна на младите играчи да се развиват и да направя съответния тим по-силен. В крайна сметка всичко опира до това някой да поиска да дойда в неговия отбор и да играя“, добави Бербатов. Той публикува и снимка с бившия си съотборник Рио Фърдинанд и Гари Линекер, заедно с които бе гост анализатор в студиото на BT Sport за мача „Тотнъм“ – „Леверкузен“.

Но основният въпрос към голаджията си остана „къде ще играеш“. Той бе поканен и в рубриката Match of the day на Би Би Си за интервю след мача. А там питането му бе отправяно и от зрители на канала в социалните мрежи. „Просто изчаквам правилната оферта. Свободен агент съм. Да си свободен агент вероятно не е хубаво нещо. Надявам се, че този период за мен ще приключи скоро. Искам да играя футбол толкова дълго, колкото е възможно. Има играчи, които продължават да доказват, че годините са просто число. Например Тоти“, каза и в това интервю Бербо. На въпроса „за кой отбор искаш да играеш, имаш ли опции“, той отвърна:

„Имам няколко възможни отговора в главата си, но не искам да казвам никой от тях.“ Тогава последва добавка: „Може би някой от бившите ти отбори, вероятно най-много искаш в „Манчестър Юнайтед?“ „От всеки отбор, в който съм играл, пазя отлични спомени. Ако някой се обади, ще помисля. Най-важното е, че искам да играя още няколко години и да се наслаждавам на играта, защото това е като любовна афера - между мен и футбола. Премиършип е място, което харесвам много – отбелязал съм много голове тук, феновете ме харесват, хората уважават начина, по който играя. Аз просто искам да играя футбол, а тук всички обичат футбола – на терена, извън терена“, каза още той, цитиран от "24 часа" На зрителски въпрос би ли отишъл в Америка, Бербатов отговори:

„Никога не казвай никога, но на този етап от кариерата ми за мен е най-добре да бъда там, където мога да прекарвам повече време със семейството си. Да се завърна в Премиършип, е най-добрата опция за мен. Но както казах – никога не се знае.“ Последва и питане иска ли му се да работи с Жозе Моуриньо. „Едва ли има футболист, който не би искал да играе при Моуриньо. Когато говоря с мои бивши съотборници, винаги ми казват прекрасни неща за него. Ще се повтаря още веднъж – никога не се знае“, каза Бербатов.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Гост

    0 0 Отговор
    То хубаво го искаш ама не го можеш.Излез на пейката да подсилиш отбора.Отивай да продаваш наркотици с брат си.
  • 3 Динята

    0 0 Отговор
    Ела, Митко, ще закусваме заедно в баничарницата в Тотнъм Хейл!
    После може да те взема с мен да правим доставки с вана, а ти ще продаваш автографи по 10 лири.
  • 4 Реалиста

    0 0 Отговор
    Искай пенсия GAME OVER