Last news in Fakti

15 Февруари, 2019 11:58 2 837 7

Невероятно! Колко е прибрал Моуриньо от провалите си?

  • моуриньо-
  • провал-
  • уволнение-
  • обезщетения-
  • неустойки

Специалния е забогатял с 62,5 милиона паунда след четирите уволнения в кариерата си

Невероятно! Колко е прибрал Моуриньо от провалите си? - 1
Снимка: БГНЕС

Бившият мениджър на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо е забогатял с 62,5 милиона паунда от обезщетения след четири уволнения в кариерата си, изчисли британският таблоид „Сън“.

Португалският специалист е спечелил повече пари, отколкото всеки нормален човек ще получи за цял живот, само защото се е провалил в работата си като треньор, отбелязва още изданието.

Манчестър Юнайтед разкри вече, че Моуриньо и членовете от екипа му са получили общо обезщетение от 19,6 милиона паунда след освобождаването им през декември, а сумата само за португалеца е 15 милиона паунда.

Това е четвъртият път, когато Моуриньо е бил уволнен по време на прочутата си кариера - и всеки път бившият му работодател е трябвало да му плаща огромна компенсаторна фигура.

След тръгването си от Челси през 2007 година, когато „сините“ пропускат да спечелят титлата, Моуриньо получава най-голямата компенсация в кариерата си – 18 милиона паунда.

През 2013 година португалецът прибавя към сметката си 17 милиона паунда след уволнението си от Реал (Мадрид). Две години по-късно Специалния отново е освободен от Челси и взима още 12,5 милиона паунда от „сините“. Така общата сума набъбва до 62,5 милиона паунда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Batushka

    10 0 Отговор
    Ех че вкусна баница ...каза лудия и се огледа за още...

    Коментиран от #6

  • 2 Plovdiv

    6 8 Отговор
    Такъв-онакъв - той създаде отбора, спечелил 10 поредни победи. Солскяр ги взе наготово.
  • 3 Ники

    2 2 Отговор
    Егати логиката .. като на 5 то класник .. трениорите почти винаги се уволняват .. така че , се прибират пари по договор и то е ясно ... той взима тия пари щото е топ тренер .. са какво е станало е друг въпрос
  • 4 Мимо

    8 1 Отговор
    Не го защитавам, защото ги смятам за страшно надут и арогантен тип. НО реално все се чудя как, аджеба стана така, че СЪЩИТЕ футболисти в същия състав започнаха серия от победи два дни, след като стана треньорската рокада??? Едва ли Оле ги е научил на футбол за 2-3дни....Мисля, че е редно собствениците (хората с парите) да потърсят някаква сметка и на звездите, които са си прибирали тлъстите заплати и в същото време явно съвсем умишлено не са изпълнявали задълженията ,за които им се плаща и то добре....
  • 5 Борба за власт

    8 1 Отговор
    Проблемът е че Специалния обича да командва, а новото поколение звезди-лайн.... разбраха че могат да уволняват треньори. Солскяер има бъдеще в Ман Ю само ако прави сФирки на Погба и другите шебеци в отбора.
  • 6 СПЕЦИАЛНИЯ

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Batushka":

    СЕЛЕКЦИЯТА АЗ Я НАПРАВИХ,ЗАТОВА ОТБОРА Е СИЛЕН
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.