Last news in Fakti

9 Юли, 2019 10:30 1 195 0

Федерер размаза италианец на Уимбълдън

  • федерер-
  • нишикори-
  • беретини-
  • рекорд-
  • победа-
  • четвъртфинал-
  • уимбълдън-
  • тенис

Маестрото спечели с 6:1, 6:2, 6:2 само за час и 13 минути игра

Федерер размаза италианец на Уимбълдън - 1
Снимка: БГНЕС

Роджър Федерер се класира за 17-и път в кариерата си на четвъртфиналите на “Уимбълдън”. 8-кратният шампион в Лондон се разправи с италианеца Матео Беретини само за 1 час и 13 минути в мач от осминафиналите. 37-годишният швейцарец, поставен под №2, помете Беретини с 6:1, 6:2, 6:2. Федерер записа 23 уинъра и едва 5 непредизвикани грешки по пътя към победата в първия си мач срещу този съперник.

На четвъртфиналите носителят на рекордните 20 титли от “Големия шлем” ще играе с японеца Кей Нишикори (№8), който се наложи в четири сета над Михаил Кукушкин (Казахстан) - 6:3, 3:6, 6:3, 6:4.

Федерер е вече с 99 победи на “Уимбълдън” и при успех срещу Нишикори в сряда ще стане първият тенисист в “Оупън ерата” със 100 победи на един турнир от “Големия шлем”. След като загуби първия си сет на тазгодишния “Уимбълдън” - срещу южноафриканеца Лойд Харис, швейцарецът е в серия от 12 поредни спечелени сета. Ако Федерер и Рафаел Надал спечелят четвъртфиналните си срещи, двамата ще се изправят един срещу друг в спор за място на финала.

Беретини пък изпраща най-силния сезон на трева в кариерата си. Преди достигането до втората седмица на “Уимбълдън”, италианецът спечели титлата в Щутгарт и игра полуфинал в Хале.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА