Last news in Fakti

3 Октомври, 2019 00:32 852 0

Лион с първа победа в своята група в Шампионската лига

  • шампионска лига-
  • лион-
  • рб лайпциг

"Хлапетата" наказаха грешки на Лайпциг за 2:0

Лион с първа победа в своята група в Шампионската лига - 1
Снимка: БГНЕС

Отборът на Лион победи като гост РБ Лайпциг с 2:0 и записа първата си победа в група "G" на Шампионската лига. "Хлапетата" показаха по-голяма точност пред гола и наказаха грешките на своя съперник, да са се поздравят с успеха с голове на Мемфис Депай в 11-ата и Мартен Терие в 65-ата минута.

Гостите поведоха още с първата си възможност в мача. В 11-ата минута Усем Ауар се възползва от грешка в отбраната на домакините и отне топката, преодоля още един защитник и я преотстъпи на Мемфис Депай, който пое и без забавяне отбеляза за 0:1.

В 42-ата минута Депай за втори път порази вратата на съперника, но този път попадението не бе зачетено заради засада.

В същото време и германците имаха своите шансове, но Тимо Вернер пропусна две отлични възможности за гол.

Така Лион търпеливо изчака, за да се стигне до 65-ата минута, когато Терие се възползва от нова грешка в отбраната на РБ Лайпциг, отне пред наказателното поле и вкара за 0:2.

Така Лион се поздрави с успеха и с 4 точки се намира на 2-ото място във временното класиране. РБ Лайпциг пък остава с 3 точки на 3-ото място.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА