Last news in Fakti

3 Октомври, 2019 07:14 1 166 0

Челси с първи три точки в Шампионската лига

  • шампионска лига-
  • челси-
  • лил-
  • франк лампард

Възпитаниците на Франк Лампард спечелиха с 2:1 като гости на Лил

Челси с първи три точки в Шампионската лига - 1
Снимка: БГНЕС

Отборът на Челси записа първа победа в тазгодишното издание на Шампионската лига. Възпитаниците на Франк Лампард спечелиха с 2:1 гостуването си на Лил в група "Н". Тами Ейбрахам в 22-ата и Вилиан в 78-ата минута вкараха за англичаните, а Виктор Осемин в 33-ата минута бе точен за френския тим.

Челси започна по-настъпателно и в 17-ата минута Мейсън Маунт отправи неточен удар. В 22-ата минута при втората си по-добра атака англичаните откриха резултата. Томори центрира в наказателното поле, Тами Ейбрахам овладя и отблизо вкара за 0:1.

Лил обаче успя постепенно да се окопити и в 31-ата минута Луис Араухо напредна на скорост и стреля, но Кепа Арисибалага се отличи със страхотно спасяване. В 33-ата минута домакините все пак изравниха резултата. При едно центриране от корнер Виктор Осимен се извиси и с глава вкара за 1:1.

В края на полувремето Челси отново взе инициативата и първо Маркос Алонсо стреля опасно от фаул, а в добавеното време Жоржиньо нацели греда с мощен шут от дистанция.

Гостите продължиха повече да владеят топката и през втората част, но Лил стигна до две опасности. Първо в 52-ата минута изстрел на Бенжамен Андре профуча до вратата, а в 71-ата минута контра на французите завърши с неточен шут на Осимен.

Така се стига до 78-ата минута, когато Калъм Хъдсън-Одой центрира в наказателното поле и Вилиан с хубав удар от воле вкара за 1:2.

Така Челси се добра до победата и взе първите си три точки в групата, като излезе на 2-ото място във временното класиране. Лил пък остава на дъното с нулев актив.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА