Last news in Fakti

5 Януари, 2020 18:50 1 026 0

Челси подчини Нотингам Форест за ФА Къп

  • фа къп-
  • челси-
  • нотингам-
  • 2:0

Лондончани не срещнаха големи трудности с втородивизионния си съперник

Челси подчини Нотингам Форест за ФА Къп - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА/АРХИВ

Отборът на Челси си осигури място в следващата фаза за ФА Къп. Селекцията на Франк Лампард отстрани представителя на Чемпиъншип - Нотингам Форест с 2:0. Лондончани, които този следобед играха със специални ретро екипи, не подцениха своя опонент и зарадваха трибуните на "Стамфорд Бридж".

И двете попадения паднаха през първата част. Успешното начало беше белязано с попадението на Калъм Хъдсън-Одой в 6-ата минута. Крилото получи подаване от Педро, след което навлезе остро в полето на Форест и с изстрел в близкия ъгъл откри резултат - 1:0.

В 33-ата минута Рос Баркли отбеляза за 2:0. Хъдсън-Одой отново беше в епицентъра на събитията, отправяйки тежък изстрел, който беше париран от стража Смит. На точното място обаче се оказа Баркли, който с лекота сътвори головата добавка.

Определено Нотингам трябва да съжалява, че нямаше по-различна съдба в Лондон. В средата на първата част селекцията на Сабри Ламуши получи дузпа, която секунди по-късно беше отменена заради това, че секунди по-рано играч на "червените" беше в положение на засада. В 69-ата пък попадение с глава на Йейтс беше отменено поради засада.

Така, с постигнатата победа, Челси продължава в четвърти кръг на ФА Къп.

В останалите двубои, започнали в 16:01 българско време - Бристол Роувърс и Ковънтри завършиха при резултат 2:2, от което следва преиграване, Нортхемптън Таун спечели с 4:2 при гостуването си на Бъртън Албиън, Уест Бромич Албиън излъга Чарлтън с 1:0, Барнлзи надделя над Крю Александра с 3:1, Дарби Каунти спечели при гостуването си на Кристъл Палас с 1:0, Мидълзбро и Тотнъм на Жозе Моуриньо ще преиграват на стадиона на лондончани, тъй като завършиха при равенство - 1:1, Куинс Парк Рейнджърс разгроми Суонзи с 5:1, а Шефилд Юнайтед победи аматьорския АФК Файлд с 2:1.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА