Last news in Fakti

5 Януари, 2020 20:16 3 700 5

Ливърпул направи за смях Евертън, победи ги с юношите

  • фа къп-
  • ливърпул-
  • евертън-
  • 1:0

Хората на Юрген Клоп изхвърлиха ''карамелите'' от ФА Къп, след като Къртис Джоунс вкара победния гол за успеха с 1:0

Ливърпул направи за смях Евертън, победи ги с юношите - 1
Снимка: БГНЕС/EРА

Ливърпул победи с 1:0 Евертън и се класира за четвъртия кръг за ФА Къп. Победата донесе младокът Къртис Джоунс, който реализира великолепен гол в 71-ата минута. През първото полувреме "карамелите" могат да съжаляват, че не поведоха в резултата, но вратарят на "червените" Адриан на три пъти решаващо се намеси. Втората част премина под диктовката на домакините, а след попадението им гостите напълно капитулираха, предаде Гонг.

Двата отбора започнаха агресивно. В рамките на една минута първо Сидибе не успя да стреля от изгодна позиция в наказателното поле, а в ответната атака Ориги също не бе концентриран и не успя да си спре топката.

В 6-ата минута Адриан се намеси решително след удар отблизо на Калвърт-Люин. Две по-късно мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп получи лошата новина, че трябва да замени капитана си и най-опитен футболист в състава му Джеймс Милнър. Англичанинът се контузи при единоборство с Тео Уолкот. На негово място се появи Ясер Лароси. В 12-ата минута отново Адриан запази резултата непроменен. Гилфи Сигурдсон центрира от фаул в наказателното поле, където Холгейт остана непокрит и стреля отблизо с глава, но испанският страж показа рефлекс и изби топката.

Младият състав на Ливърпул постепенно започна по-смело да поглежда към вратата на Пикфорд, но в тези минути липсваха чистите голови положения. В 20-ата минута Адам Лалана стреля от дистанция, но топката премина покрай левия страничен стълб на вратата.

В 26-ата минута "карамелите" не изчистиха добре топката след центриране от корнер на Елиът. Кълбото бе овладяно от Уилямс, който веднага стреля от границата на наказателното поле, но ударът му излезе в аут.

Минута по-късно Адриан за пореден път запази мрежата си суха. Уолкот проби отдясно и центрира към Ричарлисон. Бразилецът се освободи от защитата и стреля отблизо, но испанският страж изби с крак. В ответната атака Лалана отправи плътен удар, който премина покрай вратата на Пикфорд.

В 31-ата минута Шнайдерлин изведе Уолкот по дясното крило, англичанинът настигна топката и веднага центрира в наказателното поле, но Калвърт-Люин плонжира, размина се с топката и не успя да я засече в мрежата на Адриан. Две по-късно Къртис Джоунс стреля опасно. Веднага след това Ориги центрира остро в наказателното поле, но новото попълнение Такуми Минамино не успя да реализира с глава, стреляйки в аут.

Десет минути преди края на полувремето Лалана решително изби в ъглов удар опасно центриране на Уолкот. В 38-ата минута Калвърт-Люин отправи изстрел от границата на наказателното поле, но топката не намери целта и излезе в аут.

В 41-ата минута Дивок Ориги отправи първият точен изстрел във вратата на Евертън. Нападателят нахлу в наказателното поле и стреля, но Пикфорд решително изби с върха на пръстите в ъглов удар. В заключителните минути на първото полувреме двата отбора продължиха да водят люта битка по целия терен. На два пъти Ричарлисон имаше възможност да открие резултата, но първо не показа концентрация, а след това при центриране на Уолкот се размина с топката. По този начин тимовете се оттеглиха при нулево равенство на почивката.

В 52-ата минута Уилямс стреля от дистанция, но Пикфорд спаси. След това двата отбора отново се захапаха в здрава битка, но липсваха чистите голови положения. В 70-ата минута вратарят на "карамелите" отново изби коварен изстрел на Ориги. "Червените" играха много по-добре през втората част и това бе материализирано минута по-късно. Ориги се пребори добре за топката и подаде към Къртис Джоунс. Младокът се завъртя и реализира изключително красив гол в горния ляв ъгъл - 1:0. В следващите минути последва пълна доминация на домакините, а гостите капитулираха.

В добавеното време Сидибе центрира в наказателното поле, но останал на задна греда резервата Мойс Кийн не успя да реализира от непосредствена близост. Това бе и последният по-интересен момент, след който Ливърпул се класира за четвъртия кръг в турнира за ФА Къп.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ливърпулчо

    15 3 Отговор
    Следващият мач ще играем с децата от
    детската градина на "мърсисайдци".За да
    е по равностойно! Срещу Манафчестърци...
  • 2 Xxx

    2 15 Отговор
    Победили с един гол и се попикават от кеф ха ха хаааааа
    МИШКИИИИИИИ
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ЦарВул

    7 0 Отговор
    Време бше да докажат,че заслужават всички отличия придобити през 20919 година!!А през настоящата година ги чакайте да доразвият и да блеснат!Няма само Ман Юнайтед да се хвали с Рашфордовци и други техни /колко са техни е друг въпрос/играчи!!А моята препоръка е по скромно с по половин гол но да гонят докрай ТИТЛАТА!!!Тогава кефът ще е най голям!ГУСТО МАЙНА ЛИВЪРПУЛА!!
  • 5 Селянин

    1 0 Отговор
    Хляб и зрелища.