Last news in Fakti

5 Януари, 2020 10:41 1 084 0

Уулвс изпусна Манчестър Юнайтед, ще гледаме преиграване на ''Олд Трафорд''

  • фа къп-
  • манчестър юнайтед-
  • уулвърхемптън-
  • 0:0

И в турнира ФА Къп Манчестър Юнайтед беше надигран от Уулвърхемптън

Уулвс изпусна Манчестър Юнайтед, ще гледаме преиграване на ''Олд Трафорд'' - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

В късния снощен мач от третия кръг на ФА Къп Уулвърхемптън и Манчестър Юнайтед изиграха най-интересния мач от съботната програма на турнира, но не излъчиха победител на "Молиню", което остави окончателната развръзка на събития за след десет дни на "Олд Трафорд" в преиграването, предаде Гонг.

Битката завърши наравно 0:0, но определено домакините могат да съжаляват повече за изпуснатата победа. Техен гол беше отменен с намесата на ВАР, страничният стълб ги спря, но пък и гостите се отчетоха с греда. Все пак в крайна сметка всичко се отложи за преиграването.

Първото положение за домакините дойде още преди изиграването на четвърт час игра. Тогава играч на Уулвс засече перфектно едно центриране от корнер и с глава простреля Серхио Ромеро, но аржентинският страж се намеси великолепно и отрази.

На практика до почивката нямаше повече 100-процентови ситуации, но имаше достатъчно интересни моменти. Повечето от тях бяха пред вратата на "червените дяволи", но в крайна сметка не се стигна до попадение в мрежата им.

След почивката Рубен Невеш и Ромен Саис имаха интересни ситуации пред Ромеро, но те не се увенчаха с гол. Най-чистата ситуация за Юнайтед дойде в 70-та минута, когато Маркъс Рашфорд нахлу в наказателното поле и стреля от малък ъгъл, но топката се отклони от гредата.

Всичко можеше да приключи в 77-та минута. Тогава Рубен Невеш беше изпуснат и стреля във вратата, но си помогна с ръка. Реферът даде веднага сигнал за нарушение, но се презастрахова с намесата на ВАР, като системата беше категорична, че гол няма как да има.

Малко след това и Раул Хименес имаше страхотна възможност да реши спора още в първия мач, но ударът му се отклони в гредата. В 84-та минута Маркъс Рашфорд пък поиска дузпа, но беше ясно, че няма как да получи такава.

В крайна сметка развръзката се отложи за преиграването в Манчестър след десет дни, което ще добави още изпитания към прекалено натоварената програма на "червените дяволи".

Що се касае до останалите по-късни двубои от вчерашната програма на трети кръг от ФА Къп - Манчестър Сити разгроми четвъртодивизионния Порт Вейл с 4:1 на своя ''Етихад Стейдиъм'', Борнемут не пропусна да си го изкара на подвизаващия се в Чемпиъншип тим на Лутън Таун - 4:0, Портсмут надделя над Флийтууд Таун с 2:1, а Лестър Сити не срещна особени трудности при домакинството си на закъсалия в Чемпиъншип отбор на Уигън Атлетик - 2:0.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА