Last news in Fakti

4 Януари, 2020 17:34 1 031 1

Подвиг! С човек по-малко Бирмингам отстрани Блекбърн от ФА Къп

  • фа къп-
  • бирмингам-
  • блекбърн-
  • 2:1

По същото време се изиграха и още няколко интересни мача от най-стария футболен турнир

Подвиг! С човек по-малко Бирмингам отстрани Блекбърн от ФА Къп - 1
Снимка: Facebook Birmingham City FC

Втородивизионните английски тимове Бирмингам и Блекбърн сътвориха истинска футболна драма в един първите двубои от третия кръг на ФА Къп. Домакините от Бирмингам, които са по назад от Блекбърн в класирането на Чемпиъншип, успяха да отстранят Роуъврс, побеждавайки ги с 2:1, въпреки че в 59-ата минута остан с човек по-малко на терена.

Първият гол за Бирмингам дойде още в 6-ата минута на двубоя. Даниел Кроули направи страхотен пробив и с изключително премерен удар от границата на наказателното поле матира стража на Блекбърн Роувърс.

В хода на полувремето Бирмингам бяха по-активния отбор, но нямаха чисти голови положения.

В 36-ата минута на мача Блекбърн имаше добра възможност да възстанови равенството , но след спасяване на вратаря на Бирмингам Лий Камп и последвал голям карамбол в малкото наказателно поле на бирмингамци, това в крайна сметка така и не се случи.

През втората част, конкретно в 53-ата минута, Адам Армстронг от Роувърс направи добър индивидуален рейд, но последвалият му удар не намери целта. Само минутка след това Галахър (Блекбърн) бе изведен на добра позиция, но той също стреля в аут.

В 57-ата минута Галахър отново се озова очи в очи с Лий Камп, но прехвърлящият му удар отново не намери очертанията на вратата.

Две минути по-късно, след уникална индивидуална грешка на току-що влезлия в игра Шунджич от Бирмингам, Блекбърн получи правото да изпълни дузпа, а босненският състезател на бирмингамци бе изгонен с директен червен картон. Адам Армстронг реализира по безкомпромисен начин отсъдената в полза на Блекбърн дузпа.

В 66-ата минута хубав удар на Жереми Бела (Бирмингам) можеше да сюрпризира гостите, но френският футболист и съотборниците му нямаха късмет в този случай.

Седем минути преди края на редовното време (83') Бирмингам можеше да изостане в резултата заради груба грешка на вратаря си Лий Камп. След удар на Дерик Уилямс от Роувърс, Камп пропусна топката зад себе си и тя можеше да премине голлинията, но стражът все пак успя да реагира и да избие кълбото встрани от вратата.

Изненадващата развръзка в мача дойде в последната му минута. Тогава Жереми Бела шокира Блекбърн, вкарвайки за 2:1, а за допуснатия гол от Блекбърн определено могат да винят вратаря си Джейсън Лютуилър, тъй като по изключително нескопосан начин пропусна топката под плонжа си.

В третата и последна минута от добавеното, центрирана топка в наказателното поле на Бирмингам донесе единствено лек смут, но в крайна сметка бирмингамци, макар и с човек по-малко, отстраниха Блекбърн от турнира ФА Къп и продължават напред в четвърти кръг.

В останалите двубои от ФА Къп, стартирали в 14:31 българско време - Бристол Сити и Шросбъри Таун завършиха при резултат 1:1 и след около десетина дни предстои преиграване (мач реванш) на терена на Шросбъри, Бърнли надделя с 4:2 на третодивизионния Питърбро, Милуол постигна класическото 3:0 срещу състезаващия се в Лига 2 отбор на Нюпорт Каунти, Хъл Сити постигна драматична победа с 3:2 като гост на Родъръм, а елитният Нюкасъл се издъни на терена на третодивизионния Рочдейл - 1:1, което означава, че предстои преиграване на ''Сейнт Джеймсис Парк''.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 😂😅😂 О Неграмотний юроде

    1 1 Отговор
    Бърмингам се казва.