Last news in Fakti

18 Март, 2020 19:56 972 5

Футболната асоциация на Англия ще загуби около 100 милиона лири

  • футболната асоциация на англия-
  • футбол-
  • коронавирус

Клубовете от Висшата лига се опасяват, че няма да могат да завършват сезона

Футболната асоциация на Англия ще загуби около 100 милиона лири - 1

Сериозни финансови загуби ще претърпи Футболната асоциация на Англия заради пандемията на коронавируса, съобщават британските медии. Според "Таймс" организацията ще загуби около 100 милиона лири. Заради пандемията вчера УЕФА отложи Евро 2020 за следващата година. В Англия, както и в почти всички останалите страни от Европа, временно са спрени мачовете от вътрешните турнири.

Междувременно, вестник "Сън" съобщава, че клубовете от Висшата лига са разработили план за оставащата част от сезона. Предполага се, че оставащите 92 мача ще се играят без зрители и ще се състоят на ограничен брой неутрални стадиони. На един стадион на ден ще се провеждат по няколко срещи, а отборите ще играят през три дни. Планира се всички мачове да бъдат излъчени на живо.

Клубовете от Висшата лига се опасяват, че няма да могат да завършват сезона. В Англия има да се доиграват най-много срещи, отколкото в другите европейски първенства.

Ръководителите на английския футбол също се притесняват от евентуално нарушаване на договора за телевизионните права на стойност 3 милиарда британски лири, ако този сезон не завърши.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аноним

    2 0 Отговор
    20 заплати на туземци муха ги ухапала
  • 2 Последния софиянец

    2 0 Отговор
    А на мене като ми затвориха заведенията кой ме пита колко губя? И работниците ми ще гладуват.
  • 3 ИВО

    2 0 Отговор
    Да загуби и себе си.
    Стига сте писали глупости несъвместими с днешната реалност.
    Мал–оум–ници.
  • 4 ИВО

    1 0 Отговор
    Престанете с този Смотан Спорт.
    Сега не му е времето.
    Иначе СПОРТА е хубаво нещо в нашия свят.
  • 5 Някой

    1 0 Отговор
    Само тъпите англеъа свинета мислят за загубите.Как един път от Италия не ореваха че ще са на загуба или друго първенството. Само парите ги инъересува тия робовладелци