Last news in Fakti

15 Април, 2020 11:46 1 379 2

Беларуски министър: Защо да спираме първенството?

  • министър-
  • беларус-
  • криза-
  • коронавирус-
  • първенство-
  • прекратяване-
  • спиране

"Никой никого не кара на сила на стадиона", заяви министърът на спорта и туризма на Беларус Сергей Ковалчук

Беларуски министър: Защо да спираме първенството? - 1
Снимка: БГНЕС

Министърът на спорта и туризма на Беларус Сергей Ковалчук изрази категорично мнение, че не е необходимо да се прекратява футболното първенство на страната. Това е единственият турнир в Европа, който не е прекъснат поради пандемията с коронавирус

„Всеки ден наблюдаваме ситуацията в страната. Ако някой има впечатлението, че не следим ситуацията, тогава той дълбоко греши. Ясно следваме препоръките на Министерството на здравеопазването. Ако ситуацията се влоши ще има по-сериозни мерки, но днес няма предпоставки за това. Шампионатът е интересен, хората гледат. Футболът е спорт номер едно. Няма причина да затваряме големите лиги. Броят на зрителите на стадиона намаля. Всички са с маски. Дезинфекцират си ръцете. Основното и важно нещо е, че всеки гражданин сам оценява текущата ситуация. Никой никого не кара на сила на стадиона", каза Ковалчук.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Прометей

    11 1 Отговор
    Това е поведение на истински държавници.Каква пародия!?Държава която е набедена,че се управлява от диктатор даде право на гражданите си на свободен избор.Най-скъпото нещо за човека е свободата Санчо!!!Пише го в една мъдра книга. И накрая един неудобен въпрос.Защо без карантина няма масов мор?Ако може някой да зададе този въпрос на тъмния субект Светослав Иванов от поръчковото БТВ,който ни нарече професори по всичкология.По-добре такива отколкото измекяри като него.
  • 2 ИМПЕРИАЛИСТ

    9 1 Отговор
    Прocтo Лукaшeнкo oткaзвa дa игрae пo прecтъпния cцeнaрий зa рaзликa oт нaшaтa ТИКВA...При хората след 68 години смъртността рязко скача и е много удобно за манипулаторите всичко да препишат на COVID-19........ На година в България cи умирaт около 110 000 (сто и десет хиляди) души или средно по триста 300 на ден, а от грип нормален през сезона около 2500 души... Хoрaтa cмe крaткo-cмъртни, нe cмe cтoлeтници кaтo кocтeнуркитe дa живeeм пo 100-150, 200 гoдини , кoлкoтo и дa ни ce иcкa...
    В Бeлaруc трябвa мнoгo дa внимaвaт зa дивeрcии cвързaни c нaлaгaнe нa "пaндeмиятa"...