Last news in Fakti

20 Април, 2020 13:04 1 116 1

Чеферин намекна кога ще се проведе мачът между България и Унгария

  • чеферин-
  • плейоф-
  • бараж-
  • евро 2020-
  • уефа-
  • провеждане-
  • българия-
  • унгария-
  • национален отбор

"Надяваме се да видим мачове между национални отбори през септември", заяви президентът на УЕФА

Чеферин намекна кога ще се проведе мачът между България и Унгария - 1
Снимка: БГНЕС

Президентът на УЕФА Александър Чеферин заяви, че се надява мачове на националните отбори отново да се играят през месец септември. Както е известно България трябва да вземе участие в поне един бараж за класиране на Евро 2020, което бе отложено за догодина.

Първоначално мачът с Унгария и евентуално следващ решителен за стигане на финалите, трябваше да се играят в края на март месец. Заради пандемията от Covid-19 срещите бяха отложени за месец юни, но след това също бяха изместени за по-нататък във времето, като за момента няма точни дати. Появи се информация, че двубоите дори могат да бъдат отложени за началото на следващата година, но сега Чеферин загатва, че според него те могат да се проведат през септември 2020.

"Надявам се, че ще можем да наблюдаваме мачове на националните отбори през септември" каза Чеферин в интервю за Corriere della Sera.

Също така Чеферин вдъхна кураж на всички, които страдат от отсъствието на футбола. Като за начало обаче е сигурно, че когато мачовете се подновят, за известен период те ще са пред празни трибуни.

„Да, в началото е препоръчително срещите да са без публика, но това е по-добре от нищо. Спокойно, футболът пак ще носи радост на онези, които в момента са по домовете си и неистово се нуждаят от нея. Най-важното е да подновим спорта. В тези трудни времена това ще е добре за привържениците – било то и само да гледат по телевизията засега“, коментира Чеферин в интервю за Corriere della Sera.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мим

    1 0 Отговор
    Ами то ние и без това сме наказани да играем без публика,така че нищо повече не губим,а какво ще постигнем е друг въпрос,дано господ е пак българин...