Last news in Fakti

29 Април, 2020 19:32 1 801 0

Шотландски експерт прогнозира зловещи неща за футбола

  • футбол-
  • коронавирус-
  • джейсън лейтч

Някои спортове, които са с ясни физически правила за дистанция, могат да се провеждат отвън

Шотландски експерт прогнозира зловещи неща за футбола - 1
Снимка: БГНЕС

Футболът ще бъде изправен пред сериозно предизвикателство от факта да се завърне обратно към нормалните си нива в следствие на пандемията от COVID-19. Мнението е на шотландския клиничен експерт Джейсън Лейтч. Според него тенисът и голфът имат далеч по-сериозни шансове да се завърнат скоро, а правителството на Великобритания обмисля да върне футболните мачове през юни, а мачовете със сигурност ще бъдат пред празни трибуни.

Професор Джейсън Лийтч предупреждава, че мащабни събития във Великобритания може да се провеждат поетапно след пика на коронавируса. Пред шотландския филиал на BBC Radio, той каза: Спортът, според мен, ще трябва да предприеме обмислен и постепенен подход към това, което беше преди”.

„Някои спортове, които са с ясни физически правила за дистанция, могат да се провеждат отвън. Други ще изпитат трудности като футбола. Не мога да си представя, примерно, снукърът да се завърне. Вижте, тенисът и голфът може да се провеждат скоро. Големите събития ще бъдат трудни скоро време. Футболът е изправен пред голямо предизвикателство. Съветът за обществено здраве (NHS) ще обяви веднага щом е безопасно. Тогава ще имаме съвети и спортните власти ще взимат решения”, каза Литч.

Шотландският футболни власти приветстваха ангажимента на спортния министър Джо ФицПатрик да проведе разговори с федерациите. Представител на шотландското правителство също ще участва в комисиите, създадени от спортните власти в опит да се подготвят за „живот” на фона на пандемията от COVID-19.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА