3 Октомври, 2020 16:56 1 634 1

Глътка въздух за Лампард. Челси спечели убедително дербито с Кристъл Палас

  • английска висша лига-
  • челси-
  • кристъл палас-
  • 4:0

Левият защитник на ''сините'' - Бен Чилуел, направи много силен мач, отчитайки се с гол и асистенция

Глътка въздух за Лампард. Челси спечели убедително дербито с Кристъл Палас - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Отборът на Челси постигна изключително важна, а и убедителна победа с 4:0 срещу Кристъл Палас на „Стамфорд Бридж“. Мачът бе от четвъртия кръг на Висшата лига и се явява лондонско дерби. „Сините“ изковаха победата през второто полувреме, когато успяха да отбележат и четирите попадения във вратата на съперника, а левият защитник на ''сините'' - Бен Чилуел, направи много силен мач, отчитайки се с гол и асистенция.

Пред Тимо Вернер се откри добра възможност в 19-ата минута и стреля, но Гуаита плонжира и спаси. Минута по-късно Жоржиньо отправи удар от дистанция, но топката премина над напречната греда в аут.

Тимо Вернер падна в наказателното поле на гостите след съприкосновение с играч на Кристъл Палас, но съдията Майкъл Оливър показа играта да продължи, като с това по-интересните ситуации през първата част се изчерпаха.

Челси поведе в резултата в 50-ата минута. След много груба грешка на Сако се получи разбъркване в наказателното поле на гостите, където най-съобразителен се оказа Бен Чилуел, който с много плътен удар вкара топката във вратата на Гуаита. Чилуел отбеляза своя първи гол с екипа на Челси.

Бен Чилуел центрира от корнер в наказателното поле на Кристъл Палас в 59-ата минута, след което Курт Зума стреля с глава, но встрани от десния стълб на вратата на гостите.

Пред Джордан Аю се откри много добра възможност в 63-ата минута, той стреля, получи се рикошет в крака на Зума, но Едуар Менди се намеси и спаси.

Челси удвои своята преднина в 66-ата минута. Бен Чилуел центрира в наказателното поле на Кристъл Палас, където Курт Зума засече топката с глава и я вкара във вратата на Гуаита.

Калъм Хъдсън-Одой направи добър пробив в 75-ата минута по десния фланг, след което прецизно центрира в наказателното поле на гостите, където Тами Ейбрахам засече топката с глава, но тя премина на сантиметри встрани от левия стълб на вратата на Гуаита.

Съдията Майкъл Оливър отсъди дузпа за Челси в 76-ата минута за нарушение на Мичел срещу Тами Ейбрахам. Наказателният удар бе реализиран хладнокръвно в 78-ата минута от Жоржиньо, който направи резултата 3:0.

Майкъл Оливър свири втора дузпа за Челси в 81-ата минута за нарушение на Сако срещу Кай Хаверц в наказателното поле на Кристъл Палас. Тами Ейбрахам поиска да изпълни дузпата, но капитанът Сесар Аспиликуета се намеси и предостави топката на Жоржиньо. Италианският национал отново бе точен от бялата точка и оформи крайния резултат в срещата, а именно 4:0.

Челси записа втора победа от началото на сезона и има 7 точки, а Кристъл Палас остава с 6.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Разум

    0 0 Отговор
    Вие как мислите, вкарването в България на неевропейци добро ли е за България?