3 Октомври, 2020 21:50 2 104 0

Лийдс и Ман Сити си спретнаха гросмайсторско реми на фона на проливен дъжд

  • английска висша лига-
  • лийдс-
  • манчестър сити-
  • 1:1

Добрите приятели - Биелса и Гуардиола, се изправиха един срещу друг и на английска земя

Лийдс и Ман Сити си спретнаха гросмайсторско реми на фона на проливен дъжд - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Лийдс продължи страхотното си представяне след завръщането си във Висшата лига. Момчетата на Марсело Биелса изоставаха с 0:1 от Манчестър Сити, но успяха да изравнят и да спечелят точка от домакинството си на Сити. От друга страна, тимът на Гуардиола не изживява най-добрите си дни, след като от три мача има спечелени само 4 точки, а в предишния кръг загуби тежко от Лестър с 2:5. Конкретно е този мач гостите поведоха с гол на Стърлинг през първата част, но Лийдс успя да изравни през второто полувреме с гол на Родриго.

В третата минута на срещата Кевин Де Бройне стреля от свободен удар, но топката се отби в гредата.

В 17-ата минута Рахийм Стърлинг навлезе в наказателното поле, защитниците на Лийдс не успяха да му отнемат топката и английският национал вкара за 1:0 с прецизен диагонален удар.

В 37-ата минута Филипс изведе Далас в наказателното поле, но Едерсон изби топката след изстрела на защитника на Лийдс.

В добавеното време на първата част Менди сбърка и подари топката на Aйлинг, който финтира добре Лапорт и стреля, но Едерсон успя да спаси вратата си от гол.

В 59-ата минута, след центриране от корнер, Едерсон не успя да избие добре, получи се разбъркване, при което най-съобразителен бе Родриго, който изравни резултата, вкарвайки от близка дистанция в опразнената от бразилския страж на Сити врата.

До края на двубоя и двата тима търсеха победата с всички сили, но така и не успяха да намерят правилният път към вратата на съперника, а голяма част от двубоя бе съпътстван с проливен дъжд.

Лийдс се намира на пета позиция във временното класиране със седем точки от четири мача, а Сити са 10-и с четири точки от три срещи.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА