Last news in Fakti

4 Октомври, 2020 16:56 1 709 0

Лестър се срина срещу Уест Хем

  • английска висша лига-
  • уест хем-
  • лестър-
  • 3:0

''Лисиците'' бяха тотално надиграни тактически

Лестър се срина срещу Уест Хем - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Отборът на Уест Хем разби този на Лестър с 3:0 като гост в първа среща от неделната програма на 4-тия кръг във Висшата лига. С попадения се отчетоха Михаел Антонио, Пабло Форналс и Джарод Боуен.

Срещата започна по най-добрия начин за възпитаниците на Дейвид Мойс, след като "чуковете" поведоха рано в резултата. Попадението падна в 14-та минута и беше дело на Михаел Антонио, който се възползва от превъзходно подаване на Аарън Кресуел.

Двадесет минути по-късно добрата игра на гостите се увенча с нов удар по амбициите на "лисиците". В 34-тата минута, след наглед безцелно изчистване след тъч на Аарън Кресуел, отбраната на "лисиците" проспа игровата ситуация, за да може Пабло Форналс да се откъсне сам срещу Каспър Шмайхел и да отбележи за 2:0.

Втората част продължи да се развива по същия начин, като момчетата на Брендън Роджърс се оказаха напълно неспособни да затруднят отлично изградения дефанзивен блок на Уест Хем. В 83-тата минута интригата беше окончателно прекършена. След поредната си скоростна контраатака Пабло Форналс успя да изведе по чудесен начин Джарод Боуен, който не прости на Шмайхел за трети път, вкарвайки за 3:0.

В края на срещата Джейми Варди пропусна сам срещу стража на гостите, преди Харви Барнс да отбележи, но попадението му бе отменено заради засада.

С победата си Уест Хем влезе в топ 10 на класирането с 6 пункта от 4 мача, докато Лестър не успя да запази 100-процентовия си актив, оставайки с 9 пункта.

В друг мача от английската Висша лига, започнал от 14 ч. българско време, отборът на Саутхемптън се справи безпроблемно с този на Уест Бромич Албиън, побеждавайки го с 2:0 у дома.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА