10 Януари, 2021 12:34 1 754

Ще продължи ли ръстът на мобилните залози и през 2021 г.?

  • мобилни-
  • залози-
  • бет 365-
  • 2021 г.

Това ще е много силна и обещаваща година както за спортните фенове, така и за всички брандове в световен мащаб

Ще продължи ли ръстът на мобилните залози и през 2021 г.? - 1

Едва ли съществува човек, който до този момент да не използва мобилно устройство и да не облекчава значително работата си чрез него. Телефонът стана все по-интелигентен и дава възможност за свързване до всяка точка на света. Най-важното обаче е, че що се отнася до забавления, това е предпочитаният инструмент.

И както забелязваме, все повече букмейкъри насочват вниманието си към създаването на мобилни приложения за своите брандове, с чиято помощ всеки да използва пълния спектър на предлаганите услуги, при това от всяка точка на света. Ако погледнем тенденцията и изследванията през изминалите години, можем да забележим, че първите предсказания около 2010-2012 година ни показват, че все повече играчи са насочели вниманието си към тази платформа.

Според проучванията на някои брандове през 2011 г. около 55% от аудиторията притежава мобилни устройства и поне един от трима играчи е използвал новата платформа. В рамките на следващата година, мобилните залози ескалират и всяка година повишават приходите си. Според мобилната индустрия през 2011 година отбелязаните приходи в световен мащаб са около 20 милиарда долара или около 5 пъти по-високи през изминалата година.

През 2017 г. се отчита поток от приблизително 100 милиарда долара. Защо тези числа не трябва да ни изненадват? С подобряването на самите устройства, високоскоростните връзки, включително и скорошната интеграция на 5G технологии, можем да бъдем сигурни, че всеки бранд използва всички възможности за подобряването на самата технология и даването на още повече възможности. Макар и мнозина да смятат 2020 година като върхова и някои оператори да отчетоха ръст от 72% в приходи, можем да си представим откъде са направени повечето залози, след като около 65% от потребителите използват своите мобилни телефони за поставянето на залог.

След като в последните няколко месеца от миналата година започна активното тестване на нови скорости, можем да забележим и ръста в поставянето на залози само в САЩ - приблизително 4 пъти спрямо предишни години, а не трябва да забравяме, че не всеки щат е легализирал хазарта. Това, което можем да открием е, че все повече брандове успяват да разширят пазарите си и да привлекат нови клиенти именно чрез мобилните приложения.

Благодарение на опции като пряко предаване на дадена среща, персонализиране на самата платформа, предоставяне на точни новини и дори покана за участие в различни игри и по-специални дербита, при това с по-добри коефициенти, все повече играчи насочват вниманието си именно към онлайн залозите през мобилни устройства.

Можем да открием точно такива практики и в секцията спорт в бет 365, където присъстват всички изброени позитиви, както и още много други специални функционалности за пълното удоволствие от играта. Нека не забравяме, че все повече финансови анализатори смятат, че именно 2021 година ще бъде рекордна за мобилните залози. Присъствието на мобилно приложение вече се разглежда не само като удобство, но и като сертификат за качество.

Имайки предвид по-сериозната инвестиция, както и драконовите закони за сигурност - наложени както от мобилните платформи, така и от самите регулатори - всеки бранд с функционално и качествено приложение (определени букмейкъри могат да се похвалят дори с няколко за различните видове забавления) може да се смята за успешен и легитимен. Най-важното е, че се намираме все още в началото на годината и тепърва ще можем да наблюдаваме какви нови функции ще представи бранда през следващите месеци. Можем да бъдем сигурни в едно - това ще е много силна и обещаваща година както за спортните фенове, така и за всички брандове в световен мащаб.



Свързани новини