Last news in Fakti

6 Март, 2021 14:59 3 088 1

Бивш световен шампион в алпийските ски натъжи феновете си

  • жан-баптист гранж-
  • оттегляне-
  • край на кариерата

Жан-Баптист Гранж обяви, че ще сложи край на кариерата си в края на настоящия сезон

Бивш световен шампион в алпийските ски натъжи феновете си - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Бившият световен шампион в алпийските ски в дисциплината слалом Жан-Баптист Гранж ще сложи край на кариерата си в края на настоящия сезон, обяви самият той.

''След 17 години в стартовете за Световната купа по ски смятам, че е време да затворя най-прекрасната глава в моя живот и да вдигна ските някъде на тавана, написа френският скиор в страницата си във фейсбук.

Той спечели световните титли в слалома през 2011-а и през 2015-а година, а също така има общо девет победи в Световната купа, от които осем са в слалома. През този сезон за 36-годишният Гранж най-доброто постижение е 6-о място в слалома в Мадона ди Кампильо от декември.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петко Мил.

    0 0 Отговор
    Голям скиор,който имаше късмет да се мери с М.Хиршер!