Last news in Fakti

19 Ноември, 2021 20:15 1 409 10

Обединените арабски емирства изпревариха България в ранкинга на ФИФА

  • българия-
  • фифа-
  • борислав михайлов

Загубата от Швейцария се отрази зле на „лъвовете“

Обединените арабски емирства изпревариха България в ранкинга на ФИФА - 1
Снимка: БГНЕС

България отново тръгна надолу в ранглистата на ФИФА, като вече заема незавидната 71 позиция. Това означава, че тимът ни вече е зад отбор от класата на Обединените арабски емирства.

„Лъвовете“ приключиха календарната година с тежка загуба от Швейцария с 4 безответни гола в последния кръг от квалификационния цикъл за Световното първенство в зона „Европа“, а няколко дни преди това едва стигнахме до равенство с Украйна, благодарение на двуцифрения брой спасявания на Николай Михайлов и Светослав Вуцов.

На фона на тези срещи част от играчите, треньорите и ръководството си дадоха положителни оценки, въпреки че страната ни отчита пореден цикъл, в който затвърждава мястото си на аутсайдер в европейския и световен футбол.

71 място е с три по-ниско на годишна база. В началото на 2021 г. „трикольорите“ стартираха от 68 позиция.

Пропадането на България в ранкинга на ФИФА изглежда е тясно свързано с периода, в който Борислав Михайлов заема поста на президент на Българския футболен съюз. За пръв път той застава начело през 2005 г., когато националите са на 39 място.

Три години по-късно обаче отчитаме сериозен скок и достигаме до 18 позиция, но оттам насетне следва свободно падане, което пък съвпада пък с оттеглянето на Димитър Бербатов от националния тим.

През 2011 г. стигаме до почти историческо дъно. Резултатите ни смъкват до 84 място, след като в календарната година печелим един-единствен мач в приятелска среща с Кипър с 0:1. Имаме равенства с Швейцария и Черна гора в европейските квалификации, а след това попадаме в серия от 5 поредни загуби от Беларус, Англия, Швейцария, Украйна и Уелс.

България не е участвала на голям футболен форум от Европейското първенство през 2004 г. До следващата възможност остават 3 години, което означава, че ще се навършат цели 20, откакто не сме попадали сред най-добрите тимове в света или в Европа.


Бел.ред.
Първите по смъртност в света са последни по избирателна активност.
Ние, българите.
Наистина ли не ни пука как ще продължим напред?!
Ще оставим ли твърдите партийни ядра на статуквото и гласовете от съседна страна да решат и тези избори?!
Да излезем в неделя и да гласуваме масово!


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 русенец

    14 1 Отговор
    Нашите бедуини , че не могат да ритат топка е очевидно от почти 30 години, ама поне да им дадем по едно стадо камили да пасат, че да има полза от тях.

    Коментиран от #6

  • 2 Отличен

    5 1 Отговор
    Поздравявам всички отличници
  • 3 123

    12 2 Отговор
    Вън перуката от българския футбол!

    Коментиран от #9

  • 4 456 до Факти

    17 1 Отговор
    Моля Ви Факти,-спрете с това "лъловете". Тези са всичко друго, но не и ЛЪВОВЕ.

    Коментиран от #5

  • 5 Мисирките

    13 1 Отговор

    До коментар #4 от "456 до Факти":

    вече трябва да измислят нови определения за националите, примерно "перуките" или "четвъртите"(в групата).

    Коментиран от #7

  • 6 Ха ха ха🤣

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "русенец":

    В България на "бедуините" им казват овчари. Та, подкрепям! Да им зачислят по едно стадо овце, но съм сигурен, че и там ще се провалят - ще ги изгубят...
  • 7 Ха ха ха🤣

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "Мисирките":

    От "4-ти в света", до "4-ти в групата"...
  • 8 Вуцата

    2 0 Отговор
    Ми че тия дубайците са на светлинни години от нашите Чалгари от националния. Изненада е, че са толкова близо до нас в класирането
  • 9 Тони Стораро

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "123":

    Бонка - и делегатите пак ти пишат 6 6 6. Сриваш футбола ни за отличен
  • 10 Притча

    2 0 Отговор
    Като се зададе някакъв мач на наш отбор едни ЖУРНАЛЯ като започнат да глаголстват: От 30 години не сме ги били, сега е моментът, "лъвовете" са нахъсани и т.н. А като мине мачът и ни напълнят шушоните какво остава?
    - Национали, "ЛЪВОВЕ", Титани, и накрая пак... о..С..рани!
    - Лудогорци, "ОРЛИ", Титани и накрая...пак същото!
    - Цесекари, левскари "ЛЪВОВЕ" Титани... нататък го знаете!
    - Така ще е докато в българското първенство играят отбори от 4-та конгоанска срещу 7-ма бразолска лига ПАК С ГРЪМКИ ИМЕНА КАТО : ЦУНАМИТО, ТАЙФУНА, ЗВЯРА И Т.Н. и собствениците на отборите ги използват ЗА ПРАНЕ НА ПАРИ! За игрите на ПЕРУКАТА И СИЕ да не говорим!