Last news in Fakti

1 Януари, 2022 16:50 3 560 7

Съдии опорочиха дербито между Арсенал и Манчестър Сити на старта на 2022 г.

  • арсенал-
  • манчестър сити

„Гражданите“ продължават да се ползват със симпатиите на хората, които вземат решенията

Съдии опорочиха дербито между Арсенал и Манчестър Сити на старта на 2022 г. - 1
Снимка: БГНЕС

Манчестър Сити продължава да крачи уверен към шампионската титла във Висшата лига, но жалкото е, че „гражданите“ в пореден мач се ползват с благоволението на съдиите в английския футбол. Този път жертвата бе Арсенал.

„Артилеристите“ изиграха едно от най-силните първи полувремена от началото на сезона си и съвсем логично се прибраха на почивката с преднина от един гол, станал дело на младия Букайо Сака.

Преди това обаче Едерсон имаше късмет, че не бе преценено от съдията Стюарт Атуел, че има дузпа, спирайки Мартин Йодегор с шпагат в собственото си наказателно поле. Нито едно от повторенията не доказа, че бразилецът играе чисто с топката, за да я изчисти, влизайки в краката на норвежеца. И все пак решението бе в полза на гостите.

След почивката тенденцията се запази, но този път бе отсъдена дузпа в полза на Сити. Бернардо Силва навлезе с дрибъл в наказателното на Арсенал, а Гранит Джака се опита да го спре. Португалецът прекара топката зад гърба му и се хвърли да пада, а швейцарецът сглупи, хващайки крилото за фланелката. ВАР се намеси и подсказа на Атуел, че е трябвало да отсъди наказателен удар и точно това той стори след преразглеждането. От бялата точка се разписа Риад Марез, отправяйки първия точен удар за тима си в мача.

Аймерик Лапорт едва не си отбеляза автогол при една от ответните атаки на „топчиите“, опитвайки се да подаде с глава топката към вратаря си, но без да осъзнае, че той излиза, за да го посрещне. Единствено намесата на Нейтън Аке пред гол-линията спести на французина неудобството от това да си вкара автогол. При изчистването обаче Габриел Мартинели стреля с прекомерна сили в опразнената врата, но уцели гредата.

Малко по-късно Габриел Магаляеш видя червения цвят на картона, спирайки с тяло нападател на „гражданите“ при една контра-атака. Бразилецът бе получил един от безбройните жълти картони, които съотборниците му си изкараха при спорните ситуации, а Стюарт Атуел не се посвени да го прати под душовете, въпреки че нарушението бе в централния кръг и не бе извършено с прекомерна агресия.

До края на мача играчите на Микел Артета се прибраха в защита и рядко опитваха, макар и добри атаки. Това обаче даде на Пеп Гуардиола възможност да изнесе тима си напред, а обявените 6 минути добавено време му бяха от полза, защото именно в тях падна и победното попадение на Родри, който се възползва от една свободна топка, изпреварвайки централните защитници на Арсенал, за да вкара кълбото във вратата. При радостта си испанеца захвърли тениската си и скочи с обидни думи към феновете на домакините, провокирайки ги да реагират на радостта му. Резултатът обаче бе просто жълт картон, като единствено Родри имаше късмет, че насреща не бяха ултраси от Балканите или Франция, защото подобни сцени нерядко водят до изблик на сериозна агресия.

В крайна сметка точките отидоха в актива на Манчестър Сити и бавно, но сигурно титлата се приближава към „Етихат“, докато Арсенал е застрашен от това да изпадне от топ 4 след края на първия кръг за новата 2022 г.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ШЕЙХУй ВЕТЕ

    12 2 Отговор
    ПЛАЩАТ. ПЕТРОЛ ДАЛ БОГ.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 3.14К

    15 0 Отговор
    При всяка титла спечелена от отбор воден от Гуардиола, има подарени между 10 - 20 точки. Не оспорвам, че отборите му играят добре и доминират в повечето случаи, но спорните ситуации почти винаги са в негова полза.
  • 4 Иван

    15 0 Отговор
    Грозно! Подигравка с труда на поколения футболисти!
  • 5 Артилерист

    3 2 Отговор
    Докато бездарния албанец джака играе за Арсенал то нищо добро не ни очаква
  • 6 Emisha

    7 0 Отговор
    Висшата лига се заприличва все повече на А-група /Лудогорец/ или Кеч федерацията WWE.
    Толкова е предизвестено.Могат обаче малко да се напрегнат за да не е толкова явно!
  • 7 kieran_tierney

    2 1 Отговор
    Сьвсем скоро ще се отьрве от Джак и Обамеянг.Идното лято на 2022 ще е най-силното ни за последните 10тина годинки