Last news in Fakti

16 Януари, 2022 17:12 1 957 1

Евертън официално уволни Рафаел Бенитес

  • рафаел бенитес-
  • евертън-
  • висша лига

Тимът се намира на само шест точки над зоната на изпадащите след съботното поражение с 1:2 от Норич, което засили натиска върху 61-годишния специалист

Евертън официално уволни Рафаел Бенитес  - 1
Снимка: БГНЕС

Евертън официално уволни мениджъра на отбора Рафаел Бенитес, който бе начело на "карамелите" едва в продължение на 6,5 месеца. Решението бе очаквано, след като мърсисайдци имат само една победа в Премиър лийг от септември насам, а вчера загубиха от най-слабия отбор до момента в лигата - Норич.

Евертън загуби девет от последните си 13 мача в първенството и в момента е само на шест точки от зоната на изпадащите. В това число влиза и тежкото поражение с 2:5 на "Гудисън Парк" от градския съперник Ливърпул. Именно заради миналото на Бенитес, свързано с клуба от "Анфийлд", част от феновете на "карамелите" отказваха да приемат назначението на испанеца от самото начало. Той все пак записа добър старт, но много скоро след това отборът тръгна надолу и Бенитес не успя да спре пропадането.

Бенитес бе назначен на поста през юни, когато замени Карло Анчелоти, който напусна, за да се завърне в Реал Мадрид.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стоян Александров

    2 0 Отговор
    То пък един специалист. Като Мауриниоуууу и ония испанския самозванец в Ман. Сити. Отбори с футболисти за стотици милиони, с най- добрите и талантливите в света и вече големи треньори. И баба ми мо е да е тренер там. И където и да пуснеш играчите и на който и пост да е вае ще са добри. И накрая пак уволнени. Значи познайте колко са добри ?