27 Януари, 2022 16:30 2 528 0

Франсис Нгану остава за 9 месеца извън октагона

  • франсис нгану-
  • ufc-
  • mma

Камерунецът се подложи на операция скоро след защитата на титлата си срещу Сирил Ган

Шампионът в тежка категория на UFC Франсис Нгану ще пропусне следващите 9 месеца в боевете в октагона, след като се подложи на операция на коленете, научихме от лагера на камерунеца.

Голямата звезда на смесените бойни изкуства защити успешно титлата си срещу Сирил Ган, променяйки коренно стила си на нокаутьор, за да спечели мача с борбата си на тепиха. В последствие обаче той сам призна, че е бил принуден да направи тази промяна, защото само няколко седмици преди двубоя е скъсал коленни връзки, но е бил решен за нищо на света да не отлага битката.

Нгану има договор с UFC само до края на 2022 г., което значи, че той може и повече да не се бие за организацията.

Той се обаче признава, че винаги е искал да се пробва в бокса, а фактът, че е на 35 години означава, че трябва скоро да взема някакво съдбоносно решение за кариерата си. Дали ще продължи да брани пояса си в MMA или ще го видим в компанията на Кубрат Пулев на боксовия ринг, предстои да видим.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА