6 Март, 2022 20:36 3 682 0

Ман Сити разпиля Ман Юнайтед в градското дерби (ВИДЕО)

  • манчестър сити-
  • манчестър юнайтед-
  • висша лига-
  • футбол

"Гражданите" биха с 4:1 и дръпнаха с шест точки на преследвача за титлата Ливърпул

Ман Сити разпиля Ман Юнайтед в градското дерби (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС

Отборът на Манчестър Сити не срещна особени трудности в градското дерби срещу Юнайтед, побеждавайки на своя „Етихад” с 4:1. Така „гражданите” спечелиха един от най-сериозните си сблъсъци до края на сезона и отново дръпнаха с шест точки на преследвача за титлата Ливърпул. „Червените” от „Анфийлд” обаче отново са с мач по-малко.

Отличен мач за тима на Пеп Гуардиола изигра Кевин де Бройне, който вкара две от попаденията за домакините и бе в основата на почти всички опасности пред Давид де Хеа. Другите две попадения за Сити бяха дело на Рияд Марез. За гостите от Юнайтед пък се разписа Джейдън Санчо.

Ман Сити разпиля Ман Юнайтед в градското дерби (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Във временното класиране Манчестър Сити е на върха с актив от 69 точки, докато Юнайтед остава извън Топ 4 с 47 пункта на сметката си.

Двубоят започна по отличен начин за домакините, които успяха да открият резултата още с първата си опасна атака към вратата на Давид де Хеа. След отлична размяна на пасове по лявото крило между Грийлиш и Бернардо Силва, последва пас към Де Бройне около точката на дузпата, а за белгиеца не представляваше никаква трудност да порази целта за 1:0.

Гостите от Юнайтед се опитаха да отговорят почти моментално. Бруно Фернандеш изведе отлично Фред, но Едерсон внимаваше и пресече подаването.

Ман Сити разпиля Ман Юнайтед в градското дерби (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Сити отново погледна по-смело към противниковата врата, а Де Бройне, който определено бе най-активният футболист в редиците на „гражданите”, имаше нови две много добри възможности. При първата ударът на нападателя спря в тялото на бранител, а при втората Де Хеа трябваше да се намесва решително, за да предотврати нов гол във вратата си.

Футболистите на мениджъра Ралф Рангник успяха да изравнят резултата с великолепен гол на Джейдън Санчо. Английският национал получи прекрасен пас от Пол Погба, напредна много добре и след като финтира бранител на домакините, нагласи топката на десния си крак и с много техничен и премерен удар насочи топката в долния ляв ъгъл на вратата. Едерсон успя да докосне топката, но не и да я избие извън рамката на вратата – 1:1.

Ман Сити разпиля Ман Юнайтед в градското дерби (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Радостта на гостите обаче трая твърде кратко. Само шест минути след изравняването на резултата, Кевин де Бройне отново взе нещата в свои ръце и даде нова преднина на домакините. След прекрасен пробив на Фил Фоудън и мощен удар към вратата, Де Хеа успя да избие топката. Последва нов шут от футболист на Сити, но този път топката спря в тялото на бранител, за да попадне в краката на Де Бройне, който с изстреля от няколко метра не остави никакви шансове на противниковия вратар.

В 34-ата минута двубоят бе прекъснат за известно време, след като главният рефер Майкъл Оливър получи сигнал, че има проблем с привърженик на трибунитезад една от двете врати. Медицинските екипи се отзоваха незабавно и след кратка пауза, срещата бе подновена.

Ман Сити разпиля Ман Юнайтед в градското дерби (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Пет минути преди почивката домакините имаха нова отлична възможност да увеличат преднината си. След прекрасна контраатака, започната от Кевин де Броне, Фоудън бе изведен зад отбраната на гостите, напредна отляво и стреля по диагонала, но покрай страничния стълб.

В ответната атака Джейдън Санчо имаше нов шанс да обстрелва вратата на Едерсон, но този път ударът му бе крайно неточен и прати топката далеч от целта.

До края на първото полувреме Давид де Хеа трябваше да прави нова решителна намеса, която предотврати сигурен гол. Рияд Марез проби много добре по десния фланг, справи се с бранител на гостите и стреля с левия крак, но испанският страж на „червените дяволи” плонжира и парира изстрела.

Ман Сити разпиля Ман Юнайтед в градското дерби (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Второто полувреме започна с натиск на домакините. Футболистите на Пеп Гуардиола стигнаха до няколко корнера пред вратата на Давид де Хеа, но така и не успяха да стрелят точно и да застрашат вратаря на гостите.

В 62-ата минута Де Хеа трябваше да се намесва след изстрел на Де Бройне от пряк свободен удар, но вратарят на Юнайтед нямаше проблеми и улови.

Домакините наклониха много сериозно везните в своя полза в 68-ата минута, когато дойде и третият гол за „гражданите” в мача. В негов автор се превърна Рияд Марез, който се разписа след заучено изпълнение на ъглов удар. Аржирецът получи пас на границата на наказателното поле и удар от въздуха успя да се разпише. Преди да попадне в мрежата на Де Хеа, топката рикошира леко в крака на Хари Магуайър, което допълнително затрудни вратаря на Юнайтед.

Точка на спора на „Етихад” сложи Рияд Марез, който реализира в продължението на срещата. Първоначално попадението на алжиреца бе отменено заради засада, но след детайлен преглед на ситуацията с ВАР, реферът Майкъл Оливър бе задължен да зачете гола. Повторенията показаха, че бранител на Юнайтед покрива засадата с буквално няколко сантиметра, които в крайна сметка се оказаха решаващи.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА