Last news in Fakti

6 Март, 2022 21:03 877 0

Ювентус се наложи минимално над Специя

  • ювентус-
  • специя-
  • серия а-
  • футбол

Единственото и победно попадение реализира Алваро Мората в 21-ата минута

Ювентус се наложи минимално над Специя  - 1
Снимка: БГНЕС

Ювентус постигна победа при домакинството си на "Алианц Стейдиъм" тим на Специя с минималното 1:0 в двубой от 28-ия кръг на италианската Серия А. Единственото и победно попадение реализира Алваро Мората в 21-ата минута.

Треньорът на Юве Масимилиано Алегри прави четири промени в стартовия си състав след успеха с 1:0 над Фиорентина в първия ½-финал за Купата на Италия. Вратарят Войчех Шчесни се завръща като титуляр, а в защита действа Даниеле Ругани. Хуан Куадрадо, който е с капитанската лента, също започва от първата минута, а Алваро Мората води атаката на тима заедно с Душан Влахович.

Ювентус се наложи минимално над Специя
Снимка: БГНЕС

Тиаго Мота пък залага на Емануел Джеси, Рей Манай и Даниеле Верде в атака, докато българският национал Петко Христов е на резервната скамейка.

„Биаконерите“ стартираха срещата с масиран натиск, който обаче не доведе до нещо наистина опасно пред вратата на Иван Проведел в първите минути. Само при една ситуация с Алваро Мората се наложи вратарят на гостите да се намесва, след като улови удар на испанеца.

Първата реална голова възможност дойде в 18-ата минута, когато Хуан Куадрадо направи чудесен пробив в наказателното поле отдясно и комбинира с Артур, който стреля силно, но Проведел се намеси по отличен начин и спаси.

Ювентус се наложи минимално над Специя
Снимка: БГНЕС

Три минути по-късно обаче италианският страж сгреши при свое изчистване, което позволи на Юве да организира опасна контраатака. Душан Влахович, Мануел Локатели и Мората разиграха отлично, а след това испанецът стреля по земя и откри резултата – 1:0. Това беше първи гол за нападателя от 18 декември насам.

В 33-ата минута домакините бяха близо до удвояване на преднината си. Те организираха чудесна контра, при която Артур проби отдясно, след което подаде за Куадрадо в наказателното поле, който стреля, но Проведел внимаваше и спаси.

Ювентус се наложи минимално над Специя
Снимка: БГНЕС

Гостите, които отправиха едва един изстрел за цялото първо полувреме, имаха отлична възможност да изравнят резултата в 51-ата минута. Тогава Емануел Джаси засече отлично с глава от обещаваща позиция след центриране в наказателното поле, но скучаещият през първата част Войчех Шчесни успя да улови топката на голлинията.

Последваха далечни изстрели на Симоне Бастони и Даниеле Верде в следващите минути, които не затрудниха особено полския страж на домакините.

Ювентус се наложи минимално над Специя
Снимка: БГНЕС

"Биаконерите" контролираха темпото на терена и не допускаха нови опасности пред вратата си. Играчите на Макс Алегри обаче, на свой ред, също не организираха голови атаки. В 78-ата минута вратарят Проведел изпревари откъсващия се сам срещу него Мануел Локатели.

Десет минути преди края на редовното време Специя достигна до втора прекрасна възможност, с която можеше да изравни резултата. Кевин Агудело получи отличен пас дълбоко отляво в наказателното поле и шутира към вратата, но Шчесни се отчете с ключова намеса, след като парира удара и запази преднината на своя тим.

Ювентус се наложи минимално над Специя
Снимка: БГНЕС

В 84-ата минута влезлият от пейката Салва Ферер поиска дузпа за фаул на Адриен Рабио срещу него, но след проверка със системата ВАР беше решено, че няма основания за такава.

Пет минути след това Куадрадо опита удар от дистанция, но доста над вратата.

Ювентус се наложи минимално над Специя
Снимка: БГНЕС

В първата минута от добавеното време на срещата отново колумбиецът беше в основата на положение за втори гол, след като проби отлично отдясно и опита нещо средно между удар и подаване към далечната греда, а Мората пък не успя да засече топката от два метра.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА