Last news in Fakti

13 Март, 2022 17:34 2 475 2

Добруджа нанесе първа загуба на Спартак 1918 във Варна

  • спартак варна-
  • втора лига-
  • добруджа-
  • футбол

За успеха на гостите вкараха Лъчезар Йорданов (39) и Андриян Димитров (62), а за домакините точен беше Велислав Боев (77)

Добруджа нанесе първа загуба на Спартак 1918 във Варна - 1
Снимка: Facebook

Добруджа победи Спартак с 2:1 в среща от 27-ия кръг във Втора лига на стадион "Спартак" във Варна. Загубата е първа за варненци у дома през сезона, втора поредна и обща пета за тях. За успеха на гостите вкараха Лъчезар Йорданов (39) и Андриян Димитров (62), а за домакините точен беше Велислав Боев (77).

Спартак е на второ място в класирането с 52 точки, с три по-малко от лидера Етър, който е с мач повече. Трети и четвърти са Хебьр и Миньор с по 48 пункта, а петият Септември има 47 и една среща повече.

Двубоят започна с натиск на домакините. Удар с глава на Янчо Андреев бе спасен от вратаря на гостите Димитър Недков, а след това защитник на Добруджа блокира шут на Иван Колев. Последва удар с глава на Цветан Илиев, който профуча в опасна близост край сглобката на гредите.

Постепенно Добруджа се съвзе и изравни играта.

В 20-ата минута след центриране на Сабри Иван Колев от воле шутира над гредата. В 36-ата минута след пас на Сабри Иван Колев насочи кълбото в мрежата, но попадението не бе зачетено заради засада.

В 39-ата минута добричлии поведоха в резултата след първото си положение за гол. Тогава вратарят на домакините Славов изби удар с крак, но юношата на Черно море Лъчезар Йорданов направи голова добавка - 1:0 за Добруджа.

В 43-тата минута след центриране на Начев от фаул бранител на Добруджа отклони топката с ръка в наказателното поле, но реферът Християна Гутева прецени, че няма основание да отсъди дузпа.

В последните секунди на първото полувреме Добруджа изтърва чиста ситуация за второ попадение. Двама играчи на гостите излязоха сами срещу Християн Славов, но Андриян Димитров тръгна да лъже вратаря, вместо да подаде на своя съотборник и топката му избяга. Защитниците на Спартак се върнаха и впоследствие подаването на Димитров бе неуспешно.

В 56-ата минута Добруджа отново пропусна 100-процентово положение. Лъчезар Йорданов проби само отдясно и подаде към непокрития Андриян Димитров, който излъга вратаря на домакините, но не успя да се разпише на празна врата и шутира в аут.

В 62-рата минута Андриян Димитров най-после се поправи за пропуските си. Нападателят проби добре и шутира, вратарят Славов изби първия му удар, но кълбото отскочи към празната врата и Димитров го прати в мрежата - 2:0 за Добруджа.

В 68-ата минута след вдигане на Виктор Митев Иван Колев би слабо с глава във вратаря. Секунди след това Колев напусна и отстъпи мястото си на Николай Иванов.

В 77-ата минута влезлият като резерва в началото на второто полувреме Велислав Боев върна своите в мача с гол-шедовър. Левият бек шутира мощно от над 20 метра, топката се отби от напречната греда и тупна зад голлинията - 1:2.

В последните минути домакините атакуваха, но им липсваше идея, а добричлии се бранеха грамотно.

Съставът на Спартак: Християн Славов - Архан Исуф, Мартин Василев (58 - Ибрям Ибрям), Петър Патев, Виктор Митев - Цветан Илиев, Янчо Андреев, Даниел Начев (58 - Веселин Любомиров) - Мехмед Сабри (58 - Георги Чукалов), Иван Колев (68 - Николай Иванов), Георги Бабалиев (46 - Велислав Боев)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Обективен

    3 1 Отговор
    Срамота
  • 2 Спартаклия

    0 1 Отговор
    Тото беше тоя мач.