Last news in Fakti

21 Март, 2022 22:30 8 496 0

Гаф на ATP с ранкинга на Григор Димитров

  • григор димитров-
  • atp

Организацията първоначално обяви, че българинът е скочил с цели 10 места нагоре

Гаф на ATP с ранкинга на Григор Димитров - 1
Снимка: БГНЕС

Грешка в техниката на ATP предизвика известен смут в света на мъжкия тенис, защото промените в ранглистата на организацията бяха прекалено драматични в ранните часове на деня и мнозина побързаха да излязат със сензационни заглавия за своите любимите атлети. По-късно обаче гафът е поправен и подреждането вече е коректно.

Инцидентът засегна и Григор Димитров, който първоначално бе обявено, че прави колосален скок с цели 10 места в подреждането, благодарение на класирането си на 1/4-финалите в „Мастърс“ турнира в Индиън Уелс. Правилните сметки обаче показват, че българинът трябва да мръдне само с 6 места нагоре, за да заеме справедливото 29 място в подреждането.

Междувременно Новак Джокович си върна лидерската позиция от ръцете на Данийл Медведев, а Рафаел Надал се нареди на трето място, въпреки поражението от Тейлър Фриц във финала в Индиън Уелс.

Яник Синер пък изпадна от топ 10, за да направи място на Хуберт Хуркач.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА