Last news in Fakti

25 Март, 2022 11:30 847 3

Григор Димитров започва тази нощ на турнира в Маями

  • григор димитров-
  • тенис-
  • тенис на корт-
  • макензи макдоналд

Най-добрият български тенисист ще закрие програмата на втория по големина корт Grandstand с мач срещу представителя на домакините Макензи Макдоналд

Григор Димитров започва тази нощ на турнира в Маями - 1
Снимка: БГНЕС

Григор Димитров започва тази нощ участието си на турнира от сериите “Мастърс 1000” в Маями. Най-добрият български тенисист ще закрие програмата на втория по големина корт Grandstand с мач срещу представителя на домакините Макензи Макдоналд, който в първия кръг елиминира в оспорван двубой Доминик Кьопфер. Димитров от своя страна почиваше на старта, а двубоят му с 54-ия в световната ранглиста американец ще започне не преди 01:00 часа българско време.

До момента Димитров и Макдоналд са се изправяли един срещу друг само веднъж. На Australian Open през 2018 година поставеният под №3 тогава българин постигна победа в 5-сетов маратон, приключил при резултат 4:6, 6:2, 6:4, 0:6, 8:6 след 3 часа и 28 минути игра. Победителят от сегашната им битка ще се изправи в трети кръг в Маями срещу по-добрия измежду втория в схемата Александър Зверев и Борна Чорич.

Макензи Макдоналд се наслаждава на непостоянен старт на сезона до момента, но на 7 февруари дори окупираше рекордната досега в кариерата му 49-а позиция в класацията на АТР.

Досега през годината американецът може да се похвали с една победа на първия турнир в Мелбърн, както и загуба в следващия подгряващ такъв в Аделаида. На Australian Open той отпадна във втори кръг от Аслан Карацев, след което на същата фаза от Александър Зверев в Монпелие.

В Ротердам пък също във втори кръг Макдоналд загуби от Алекс де Минор, а в Доха бе спрян в самото начало от Карен Хачанов. В Дубай той стигна четвъртфиналите, преди да отпадне в трисетов мач от Андрей Рубльов.

В Индиън Уелс отново във втората фаза американецът отстъпва на новата тийн сензация Карлос Алкарас, който за малко не елиминира Рафаел Надал впоследствие на полуфиналите. Сега в Маями Макдоналд спечели оспорван мач (2:44 часа) с Доминик Кьопфер, за да стигне до дуела с Димитров.

Макензи Макдоналд има китайски, шотландски и английски корени, като е на 26 години. Той е колежански шампион на САЩ и дебютира в АТР през 2013-а, а през 2016-а вече записва и първите си изяви на ниво “Голям шлем”, като досегашното му най-добро постижение е четвърти кръг в Австралия през 2021-ва и на “Уимбълдън” през 2018-а.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 жеко геронтото

    2 1 Отговор
    таз нощ ша почва,сабайлям ша приключва
  • 2 Джок Съдбата

    3 0 Отговор
    Успех, Гришо!
  • 3 Бостанджия

    1 1 Отговор
    Благодаря , за инфото ,кога ще "започва " Каунья . Това и часът "Ч" по наше време . Значи да очакваме ,че в Ч+ 1 1/2 ...ще ...ПРИКЛЮЧИ ...както обикновенно ...с отпадане :)))