Last news in Fakti

2 Април, 2022 19:45 960 0

Славия излъга Арда и направи огромна крачка към Топ 6

  • славия-
  • арда-
  • футбол-
  • арда кърджали

„Белите” надвиха Арда с 1:0 у дома в скучен мач

Славия излъга Арда и направи огромна крачка към Топ 6 - 1
Снимка: БГНЕС

Славия направи огромна крачка към Топ 6 на efbet Лига. „Белите” надвиха Арда с 1:0 у дома в скучен мач кръг преди края на редовния сезон. Единственото попадение вкара Йон Бакеро в 66-ата минута.

Двата тима изиграха много слаб мач в „Овча Купел” и не създадоха почти нищо интересно пред двете врати.

Славия излъга Арда и направи огромна крачка към Топ 6
Снимка: БГНЕС

С успеха „белите” събраха 36 точки и заемат 5-о място във временното класиране. Арда е 9-и с 28 точки.

В началните минути на срещата се падна градушка на стадион "Славия", но главният рефер Васимир Ел-Хатиб прецени, че не трябва да прекъсва срещата. Първата по-интересна ситуация беше пред вратата на Славия. В 7-ата минута Румен Руменов проби отдясно и намери Лъчезар Котев, който от десетина метра стреля покрай вратата.

Славия излъга Арда и направи огромна крачка към Топ 6
Снимка: БГНЕС

В 23-ата минута Борислав Цонев центрира в наказателното поле от пряк свободен удар. Получи се разбъркване, в което най-съобразителен беше Георги Вълчев, чийто удар обаче беше неточен. Минута по-късно Алекс Петков стреля с глава след центриране от корнер, но не затрудни Вуцов.

В 43-ата минута условията на терена помогнаха на Арда, след като Виячки беше излъган и Руменов му отне топката. Халфът намери Йорданов, който опита да го изведе сам срещу вратаря, но подаването му не сполучи. Минута по-късно Кики опита удар от далечна дистанция, но покрай вратата.

Славия излъга Арда и направи огромна крачка към Топ 6
Снимка: БГНЕС

В 54-ата минута Ковачев получи на около 20 метра от вратата и отправи силен шут, който срещна главата на Виячки. В 62-ата минута Ганев и Виячки сблъсъкаха главите си и им бе оказана медицинска помощ. Бранителят на "белите" обаче не успя да продължи и беше заменен от Венцислав Керчев.

В 66-ата минута Славия поведе. Кирилов овладя центриране отдясно и намери Бакеро на дузпата. Испанецът овладя топката, обърна се и със силен удар матира Луков за 1:0.

Славия излъга Арда и направи огромна крачка към Топ 6
Снимка: БГНЕС

В 72-ата минута Христо Иванов навлезе в наказателното поле и намери Руменов, чийто удар беше блокиран. Топката стигна до Ковачев, който стреля силно, но неточно. "Белите" отговориха с пробив на Кирилов отляво, който завърши с неточен удар в далечния ъгъл.

В края на двубоя се получиха и сблъсъци между играчите на двата отбора. Томбак и Котев се сдърпаха, но всичко се размина с два жълти картона.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА