Last news in Fakti

11 Април, 2022 09:51 2 199 1

Сериозен удар по Роналдо!

  • кристиано роналдо-
  • манчестър юнайтед-
  • футбол

Кристиано винаги се стреми да има неопетнен имидж и подпомага различни социални каузи

Сериозен удар по Роналдо! - 1
Снимка: БГНЕС

Една от водещите британски детски благотворителни организации се дистанцира от звездата на Манчестър Юнайтед Кристиано Роналдо, след скандалната ситуация с португалеца в събота. Това е сериозен удар по футболиста, който винаги се стреми да има неопетнен имидж и подпомага различни социални каузи.

Организацията „Save the Children“, която работи за осигуряване на безопасна и здравословна среда за учение на деца от бедни семейства, обяви, Роналдо вече не е един от техните посланици.

Както е известно, „червените дяволи“ загубиха с 0:1 от Евертън като гост, а 37-годишната футболна звезда беше изключително ядосан от поражението и грубата игра на „карамелите“. Той дори показа окървавените си крака.

На излизане от терена Кристиано удари през ръцете млад фен, който снимаше играчите на Юнайтед. Телефонът на момчето падна на земята и се счупи. Впоследствие се оказа, че момчето има аутизъм и трудно говори, а това е първият футболен мач, който гледа на живо.

Роналдо още на следващия ден се разкая за постъпката си. Той поиска да компенсира младия фен с нов телефон и го покани да му гостува на „Олд Трафорд“ за някоя от срещите на Манчестър Юнайтед.

Кристиано Роналдо се присъедини към работата на „Save the Children“ и беше глобален посланик на благотворителната организация, въпреки че от 2018 г. не е имал активна работа за фондацията.

Роналдо е и посланик на португалския клон на световната детска организация на ООН – УНИЦЕФ. За момента обаче от липсва позиция от страна на тази структура.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.