Last news in Fakti

11 Април, 2022 11:35 1 470 0

Бивш национал иска финал ЦСКА - Левски за Купата на България

  • здравко лазаров-
  • цска-
  • левски-
  • купа на българия-
  • славия-
  • футбол

Славия е в малко по-добра форма от ЦСКА, който срещу Локо Пловдив не показа нищо

Бивш национал иска финал ЦСКА - Левски за Купата на България - 1
Снимка:

Бившият национал Здравко Лазаров-Електричката иска финал ЦСКА - Левски за Купата на България. Той е играл и за двата отбора, както и за Славия. Според него обаче на "червените", които очевидно са в криза, предстоят много трудни срещи с тима от "Овча купел".

„Славия е в малко по-добра форма от ЦСКА, който срещу Локо Пловдив не показа нищо. Затова мисля, че „белите“ ще победят утре. Това, че полуфиналите са в две срещи, е плюс за „червените“, защото при грешна стъпка в първата среща имат шанс да я поправят в реванша. Но състоянието на ЦСКА е под всякаква критика. Ако не вземат мерки, Славия може да ги отстрани“, каза пред "Мач Телеграф" Електричката и анализира кризата на „Армията“, където той има два периода с общо 26 мача и 2 гола през сезони 1995/96 и 2008/09.

„Нормално е да съм изненадан от играта на ЦСКА, те нямаха голово положение срещу Локо Пд. Стойчо трябва да промени нещо, защото това не е ЦСКА. През есента със същия състав играха далеч по-добре с по-положителни резултати.

Не е същият ЦСКА сега – дали щаб, дали ръководство, трябва да се отстранят тези промени. И аз съм минавал през подобен спад през 2009-а, една победа е нужна и да седнат да си поговорят. Нямам обяснение, защото те имат силен състав.

Може някои от чужденците, ако им изтичат договорите, наистина да не се хвърлят и да се пазят за новия си тим“, предположи Лазаров и допълни: „Зимата при 2 точки разлика от Лудогорец и аз имах предчувствие, че ЦСКА най-сетне може да стане шампион, имаха и два месеца време за подготовка, но в Разград са друга класа и имат и пари – взеха нов треньор, 3-4 силни нови попълнения и нещата веднага се промениха към по-добро.

Не виждам в близко бъдеще кой може да ги свали от върха. За ЦСКА имаше някакъв шанс тази година, но всичко се изпари още в първите два кръга. Не може да не можеш да биеш Локо София, а после и 2-3 хикса натрупаха“.

Здравко Лазаров не спести похвалите си за Славия, за който има 52 мача и 16 гола за първенство при трите си престоя на „Овча купел“. „Млад и приятен отбор с добри футболисти, а и Заги е отличен треньор. Школата работи добре и продават постоянно играчи.

Славия има преимущество като домакин в първия мач, защото на „Армията“ ще е трудно, особено ако излязат от кризата. При тях силата е в колектива, докато ЦСКА разчита основно на Кайседо – ако той не вкара, не могат да победят. Йомов е длъжник, а и Кери не е същият след личните му проблеми, есента сам печелеше мачове“.

Въпреки че дава предимство на Славия за утре, Електричката желае да гледа Вечно дерби в сблъсъка за купата. „Лично аз се надявам финалът да е Левски – ЦСКА, за да се напълни стадионът и да стане празник. При Мъри „сините“ са във възход и имат големи шансове с Лудогорец“, завърши Лазаров.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА