Last news in Fakti

17 Април, 2022 19:26 791 0

След днес Байерн вече е на крачка от поредната си титла

  • байерн мюнхен-
  • арминия билефелд-
  • 3:0-
  • бундеслига

"Баварската машина" просто няма конкуренция в Бундеслигата

След днес Байерн вече е на крачка от поредната си титла - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Германският шампион Байерн Мюнхен записа убедителна победа в гостуването си на Арминия Билефелд с 3:0 в двубой от 30-ия кръг на германската Бундеслига. Якоб Луарсен си вкара автогол в десетата, а Серж Гнабри удвои дълбоко в добавеното време на първата част. Крайният резултат бе оформен от Джамал Мусиала в 84-ата минута.

Първият шанс за „баварците“ дойде още в осмата минута, когато Роберт Левандовски бе много близо до откриването на резултата. Полякът опита удар с глава от близко разстояние, стражът на Арминия Щефан Ортега някак успя да избие топката с ръка и кълбото се отби последователно от напречната греда и страничния стълб, но не премина голлинията с пълния си обем.

Само две минути по-късно отново Левандовски отново застраши вратата на домакините и този път топката попадна във вратата, като всичко бе в рамките на правилата. Попадението обаче не бе на поляка, а автогол на Якоб Барет Лаурсен, тъй като от неговото тяло топката се озова във вратата. Ситуацията бе преразгледана за потенциална засада на Левандовски, но бе взето решение, че такава няма и мюнхенци излязоха напред в резултата.

Ситуацията стана още по-лош за Лаурсен, който получи контузия и в 39-тата минута бе сменен от Джордж Бело. В добавеното време наставникът на Арминия Франк Крамер и помощникът му Илия Груев трябваше да извършат още една принудителна смяна, тъй като Фабиан Кунце получи тежка травма и бе изнесен от терена на носилка, а на негово място в игра се появи Себастиан Василиадис.

В 43-тата минута Масая Окугава от Арминия показа отлична съобразителност в наказателното поле на баварците след дълго подаване и изпрати топката във вратата на Мануел Нойер, но попадението бе отменено заради засада на японския офанзивен халф.

В седмата минута на добавеното време на първата част Серж Гнабри направи резултата 0:2. Германският национал засече по отличен начин от въздуха подаване на Йосуа Кимих и удвои преднината на гостите.

През второто полувреме „баварците“ понамалиха оборотите, а за стража им Мануел Нойер имаше повечко работа, но опитният вратар показа класа в някои ситуации, в които трябваше да се намесва.

Така се стигна до 84-ата минута, когато резервата Джамал Мусиала се възползва по най-добрия начин от чудесна асистенция на Левандовски и успя между бранителите на домакините да отклони топката във вратата, с което оформи и крайния резултат.

С този успех Байерн вече има 72 точки и продължава да е убедителен лидер с девет преднина пред втория Борусия Дортмунд при 4 оставащи мача до края на сезона в първенството. На баварците им е необходима само още една победа, за да могат да се нарекат отново шампиони на Германия по футбол.

Арминия са предпоследни с 26 точки, с две по-малко от мястото за бараж.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА