5 Май, 2022 00:45 4 762 13

Реал Мадрид покори и извънземния Манчестър Сити

  • реал мадрид-
  • манчестър сити-
  • шампионска лига

Двата отбора ни спретнаха поредния мач за историята

Реал Мадрид покори и извънземния Манчестър Сити - 1
Снимка: БГНЕС

Реал Мадрид триумфира след продължения с 3:1 над Манчестър Сити, за да продължи да изписва със златни букви историята на Шампионската лига.

Първата част не ни предложи нищо от интригата, която видяхме преди седмица в Манчестър, но изглежда двата отбора бяха запазили спектакъла за последните двайсетина минути от редовното време.

Риад Марез изненада Тибо Куртоа с изпълнението си в близкия ъгъл в 73', за да направи така сякаш никой не може да спре „гражданите“ към финала тази година.

Планът на Карло Анчелоти обаче беше съвсем различен и влизането в игра на Родриго, Марко Асенсио и Едуардо Камавинга се превърна от отчаят в гениален ход на италианеца. Бразилецът вкара в 90' и в 91', за да изравни общия резултат до 5:5.

Карим Бензема бе опазен през редовното време, но в продълженията той отново доказа, че е фаворит №1 за „Златната топка“. Капитанът на „белия балет“ спечели дузпа срещу Рубен Диаш, а след това застана зад бялата точка, за да преодолее за пореден път Едерсон.

Гуардиола пусна и последния си коз в играч - Рахим Стърлинг, но английският национал просто направи няколко нарушения и дори си спечели жълт картон от едно от тях.

Феновете на „Сантиаго Бернабеу“ изиграха своята роля и окрилиха своите любимци, за да удържат аванса си до края.

Манчестър Сити без никакво съмнение е един велик отбор под ръководството на Пеп Гуардиола, но Реал Мадрид е клуб, който съществува за подобни велики европейски вечери.

Финалът тази година в Шампионската лига ще бъде между Ливърпул и Реал Мадрид в Париж на 28 май от 22:00 часа българско време.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Варне

    23 0 Отговор
    Един път една важна новина. Исторически мач.
  • 2 3.14К

    26 1 Отговор
    Великият Пеп сдъвкан и изплют, като дъвката на Анчелоти.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Ахаа

    8 0 Отговор
    Манчестър от друга планета ли е ? Не знаех !
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Лико!!!

    0 1 Отговор
    Да бъда ли от Лив
  • 7 Човек сам си кове съдбата

    15 25 Отговор
    Сити само са си виновни, въпреки че и в двата мача бяха по-добрия отбор в редовното време. Един посредствен Реал, един неадекватен съдия, една съдийска дузпа и ето ти един исторически мач за поколенията.

    Коментиран от #8

  • 8 Алфа херинга

    23 8 Отговор

    До коментар #7 от "Човек сам си кове съдбата":

    Съдията ли им е виновен, че 90та минута им вкарват два гола? Просто Пеп е адски надценен треньор, който се дъни в такива моменти. И без дузпата, Реал пак щяха да ги отстранят.
  • 9 Дика

    19 2 Отговор
    Сами се биха заради глупостите на Гуардиола
  • 10 Локо-Сф

    12 23 Отговор
    Перфектен съдия!Толкова фино и усърдно помагаше и буташе жалкия Реал!Но те кога са били във важен мач без съдии!

    Коментиран от #12

  • 11 Гост

    6 1 Отговор
    Реал - Ливърпул! Очакван финал между двата най-титулувани отбора в света! Колко милиарда се изляха десетки години в изкуствено напомпваните, без история отбори на Ман Сити и ПСЖ и колко шампионски лиги спечелиха същите? Същото щеше да се случи и с Крю Александра например, ако парите бяха наляти там, а не в Сити! Поредното доказателство, че торба с пари не играе футбол...

    Коментиран от #13

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Гост":

    Вярно е това,а пък Крю Александра беше страшен отбор,навремето като дойдеше време за изпадане биеха всички наред незнайно как,ама що пари ми спечелиха от Еврофутбола ехей