3 Август, 2022 17:18 5 645 8

Ann-G: Като малка ми се подиграваха за тялото, но после моето време дойде

  • анн джи-
  • фитнес-
  • ann-g

Модата за красиво тяло се мени през годините, но тази за здравето - рядко

Ann-G: Като малка ми се подиграваха за тялото, но после моето време дойде - 1
Снимки: Личен архив

Кой не знае Ann-G, кой не е чувал за нея? Ако си един от малкото, които наистина не са, след секунда ти предстои да разбереш. Но, ако имаш вече своите асоциации, то шансът представите ти за нея да са формирани от публикациите на „жълтите“ издания у нас, е огромен. Съжалявам, че ще те разочаровам, читателю на клюкарската преса, но днес реших да ти представя една от най-красивите и успешни родни звезди в шоубизнеса в съвсем различно амплоа. Тя е трикратен световен шампион по фитнес, наред с кариерата ѝ на музикален изпълнител и танцов артист. Ерата на социалните мрежи я превърнаха съвсем логично и в инфлуенсър. Ann-G прекалено често задава стандартите, отлично знае кои са силните ѝ страни и не се свени да ги използва за постигането на своите цели. Разговарях с нея най-вече на тема спорт, защото е повече от очевидно, че е жена, която може да служи за пример в спортната зала, а не е поредната интернет сензация, която няма представа, че седалищният мускул е разделен на три. Ето, че след като очертах общата картинка, време е да прочетеш едно малко по-сериозно, но все пак доста интересно интервю.

Една от най-честите асоциации с името ви е „провокация“. Това ли целите с изявите си в социалните мрежи и музикалните клипове през годините?
Винаги съм била различна и иновативна. Правила съм музикални проекти, които за годините, в които са излизали, са се възприемали като провокация, но реално аз съм била актуална на фона на световния шоубизнес, просто нашата държава се развива с по-бавни темпове в музикален план.

Корицата на Playboy каква посока даде на кариерата ви?
Често съм била възприемана като секссимвол. Още със стартирането в България на престижното списание за женска красота Playboy бях поканена да се снимам за корицата му. Баща ми беше горд, защото само най-красивите жени в света - певици, актриси и модели, бяха канени за корици на световно известното мъжко списание.

Как се промени животът ви от световните титли по фитнес насам?
Световните титли бяха една сбъдната мечта. 10 години състезателна кариера накрая се увенчаха със заслужена награда. За да утвърдя позициите си на световна шампионка и да няма кой да ме задмине, ги затвърдих на 3 световни титли!

Какво е по-различното на един професионален фитнес модел и един инфлуенсър в социалните мрежи?
От доста години се занимавам с рекламирането на различни фирми, продукти, стоки и бизнеси. Винаги съм била една от най-търсените модели за реклама не само заради многобройните ми фитнес победи и Playboy, но най-вече заради музикалната ми кариера. Цяло едно поколение израсна с моите песни и често ме спират, за да ми изтананикат някой пасаж от мое парче. В момента рекламата все повече навлиза в социалните мрежи и аз като инфлуенсър демонстрирам новите методи за реклама - иновативни, често с чувство за хумор и голяма доза положителна емоция.

Как можем да отличим шарлатаните на тема фитнес в социалните мрежи от онези, които наистина са в състояние да ни дадат добри съвети?
Хубав въпрос! Важно е да се знае, че има такива - пазарът е залят от псевдо разбирачи и всеки дава съвети, та даже взима пари за режими и тренировки, всеки втори вече е фитнес инструктор. Хубаво е винаги преди да се доверите на някой е да го проучите максимално - кой е, известен ли е, с какво е известен, познавате ли лично доволни от него клиенти, какви са му постиженията, има ли титли и какви. Преди да започнете съвместна програма, направете една консултация с този човек, за да се уверите в неговата компетентност - личният контакт е много важен. Не препоръчвам да ви пишат програма по нета - защо да не я принтират и не изпратят една и съща програма и режим на всички - това е несериозно. По-добре дайте повече пари, но отидете при специалист, от колкото да похарчите малко пари, но на вятъра.

Кога култът към слабото тяло отстъпи място на този към стегнатата фигура?
През годините идеалът за женска красота и форми се е сменял многократно. Когато бях малка, бях много слаба, кльощава, но се харесваха по-пухкавите момичета, а на мен ми се подиграваха - „ските със щеките ли ги продавате?" Когато станах тийнейджърка, вече дойде модата на супер моделите и на много кльощавите момичета и така да се каже - моето време дойде! Изведнъж, както никой не ми обръщаше внимание, станах много актуална и харесвана. В последствие, когато започнах състезателната си кариера, дойде вече и модата на тренираните, стегнатите фитнес тела, така че само ми трябваше да кача малко мускулна маса и бях в тренда.

Нека си поговорим вече малко по-конкретно за спорт. Възможни ли са високите резултати във фитнеса без спазване на строг хранителен режим?
Не! Храненето е 50% от външния вид, 30% са тренировките и 20% - добавките.

Коя е любимата ви забранена храна?
Обичам KFC и Coca Cola. Не съм фен на сладкото. Предпочитам плодовете.

Ако отворим хладилника ви в момента, какво ще открием в него?
В тези жеги предимно минерална вода и плодове. Кисело мляко и яйца. Месо рядко ям.

Всеки човек има любима мускулна група, но това се дължи най-вече на гените ни. Какво е по-добре, според вас - хората да акцентират върху силните си страни или да полагат повече усилия върху слабите?
Всичко зависи от представата ти за самия себе си и от това как би искал да изглеждаш. Ако една жена има плоско дупе, нормално е да започне тренировки за оформянето на задните части. Разбира се, че е хубаво да имаш генетично хармонично тяло, но всяко нещо изисква поддръжка, особено след години, когато метаболизмът на всеки човек се забавя, борбата става наистина сериозна и човек трябва да е истински мотивиран, да има силна воля и, колкото и да е трудно с годините, да намира свободно време за да се поддържа.

Фитнес на открито, у дома или в спортна зала?
Дори може да не е фитнес. Препоръчвам някакъв спорт, който ви се отдава, поддържа ви във форма и ви зарежда с приятни емоции. Дали това ще е плуване, тичане, баскетбол или бокс, важно е да ви кара да се чувствате страхотно след тренировка и заредени с много тонус.

Настроението играе ли роля в качеството на дадена тренировка?
Често ми се случва да отивам уморена без настроение към фитнес залата, но по време на тренировката тонусът ми се вдига и когато изляза от залата, направо летя супер заредена! Това трябва да е ефектът, който се търси, независимо от настроението, с което започваме. Качествената тренировка винаги трябва да води към прекрасното ни настроение.

Вие сте популярна личност, а още повече сте и атрактивна жена. Какво ще кажете на хората, които ще ви засекат във фитнеса и биха искали да ви заговорят?
Аз съм открит човек. Всеки, който иска, би могъл да ме заговори, но разбира се не всеки би могъл да ме впечатли или задържи дълго вниманието ми.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Опа

    0 0 Отговор
    Кирето как е "обичаше" това моме едно време.....не е истина.