Last news in Fakti

28 Октомври, 2022 07:30 874 0

Ювентус с 25 милиона евро загуби от отпадането от ШЛ, но ще ги избива в ЛЕ

  • ювентус-
  • лига европа-
  • шампионска лига-
  • футбол

За класиране на 1/8-финал в Лига Европа всеки отбор получава по 1,2 милиона евро, при продължаване на 1/4-финал сумата нараства до 1,8 млн., а бонусът за 1/2-финал е още 2,8 млн

Ювентус с 25 милиона евро загуби от отпадането от ШЛ, но ще ги избива в ЛЕ - 1
Снимка: БГНЕС

Ювентус не успя да се класира за 1/8-финалите в Шампионската лига, след като допусна нова загуба с 3:4 от Бенфика в група "Н" на турнира. Това нанесе сериозен удар по финансите на "бианконерите", които ще запишат загуби в размер на 25 милиона евро. В клуба обаче се надяват да избият тази загуба с участието си в Лига Европа, макар задачата да не е толкова проста, още повече, че към момента дори не е сигурно, че торинци ще продължат във втория по сила турнир, като всичко ще зависи от развитието на последните мачове в групата и резултатите, които ще се получат.

Все пак в Юве се надяват, че няма да се стигне до най-лошия вариант, в който тимът завършва последен в групата и отпада от всички евротурнири, а ще продължи в Лига Европа като трети в крайното класиране. При това клубът ще има шанс да избие част или дори всички загуби от пропуснатото класиране на 1/8-финал в ШЛ.

Как може да стане това? За класиране на 1/8-финал в Лига Европа всеки отбор получава по 1,2 милиона евро, при продължаване на 1/4-финал сумата нараства до 1,8 млн., а бонусът за 1/2-финал е още 2,8 млн. Двамата финалисти ще вземат по 4,6 млн., а победителят в турнира ще получи допълнителни 4 млн. евро. Така общата сума става 14,4 млн. евро. Като прибавим към това парите от продажба на билети и телевизионни права Ювентус спокойно може да достигне до печалба от 25 милиона евро. Както се вижда обаче за целта трябва да спечели турнира, докато в Шампионската лига щеше да вземе същата сума само с достигането си до 1/8-финалите.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА