Last news in Fakti

7 Ноември, 2022 12:47 1 383 5

Легенда на Левски: Кризата се разраства, извинения за равенството няма!

  • михаил вълчев-
  • футбол-
  • левски

Лимитирани играчи, които малко повече си повярваха, и кризата е готова

Легенда на Левски: Кризата се разраства, извинения за равенството няма! - 1
Снимка: БГНЕС

Легендата на Левски Михаил Вълчев сподели мнението си за представянето на "сините" в последните двубои, в които отборът така и не може да стигне до победа.

"Кризата в Левски се разраства. Мачът срещу последния в класирането Спартак Варна бе идеален момент отборът да спечели и да повиши самочувствието си преди заключителните двубои за есента. Затова и извинения за равенството няма.

Защо сините не спечелиха? Срещнаха много борбен съперник, който бързо се прегрупираше и играеше добре в защита. Варненци действаха много опростено - с дълги подавания към нападателите, стремейки се да изненадват Левски. В срещата нямаше много голови положения. Добрите ситуации бяха или плод на добра индивидуална игра - първият гол на Кръстев, или пък на много неправилни действия на защитниците - така падна изравнителното попадение на домакините, когато същият Кръстев не успя да изчисти топката.

Факт е, че нещата на Левски не се получават и стават по-зле. И едва ли някой има прост отговор за това. Да, сините са отбор, който владее повече топката от съперника - имат играч като Миланов, уж остри крила... Но нишката се къса. Показаното срещу последния в класирането бе прекалено малко. Роналдо отново го нямаше никакъв. Младото момче Рупанов тича и се бори, но не е решение на проблемите на този Левски. Той има бъдеще, но на сините им трябва човек, който да дърпа отбора напред. Сега такъв няма.

Да вкараш два гола и да не можеш да победиш подобен съперник е много лош атестат. Защитата бе под всякаква критика, действията бяха несигурни. И накрая настана тотално объркване, като Спартак дори можеше да спечели в добавеното време. Сега сигурно тази поредица ще бъде отдадена на психика и така нататък. Истината обаче е, че това са възможностите на повечето от футболистите. Липсват положенията, отборът не само, че не реализира достатъчно, но и не създава ситуации. Те намаляват от мач на мач.

Преди 6 кръга всички говорехме за титла, а сега отборът не е дори в шестицата?! Това се случва, защото от дербито с ЦСКА насам, отборът скърца във всички звена. Срещу Спартак куцаше защитата, в други двубои ги нямаше халфовата линия или нападението.

Изводът е, че Левски може да печели само тогава, когото всичко е синхронизирано и тимът е много концентриран. В последните мачове това нещо го няма, пропускат се положения и се разпиляват точки.

Лимитирани играчи, които малко повече си повярваха, и кризата е готова. В началото Уелтън и Роналдо уж показаха възможности. Но явно са заблудили всички, защото от началото на първенството имат само по един гол. А те са хората, на които се разчита най-много и минаваха за най-добрите играчи в състава. Какво да кажем за останалите тогава? Това са си им възможностите. Може да изригнат в някой мач, да имат шанс да се разпишат, но само толкова. Двамата вече дори избягват да се надиграват с противниците, а силата им трябваше да е в това. На Уелтън му научиха финта - тръгва надясно и стреля. Сега го затварят успешно. Роналдо явно, че няма качества, той е трансферна грешка. В началото играеха горе-долу на ниво, но сега не е така.

Лошото е, че Левски е много неефективен. Хубаво е, че отборът държи топката, винаги се надиграва, опитва се да е водещият в мачове, но това не е достатъчно. Сините пробват отляво, отдясно, центрират... Но когато вкарат, защитата се пропуква. От дербито с ЦСКА, когато имаше синхрон и тимът бе на ниво във всички фази, такова нещо не е правено.

Последните 4 мача за годината се явяват на живот и смърт, за да не се изпусне всичко, дори и купата. При нови поражения ще се обезличат хубавите неща направени през пролетта и началото на този сезон. Ще остане просто едно участие в първенството", коментира Вълчев пред "Тема спорт".


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Прокобата съм

    13 2 Отговор
    Не използвайте името на Апостола за криминални схеми!
  • 2 мутрофоб

    10 3 Отговор
    отборчето на вис 1 и 2, е олицетворение на мафията в бг!
  • 3 Пловдив

    9 2 Отговор
    Да не би в законодателството да е забранено да ви бият?!
  • 4 Говеждев

    7 3 Отговор
    Откакто се помня цяла народ и държава се занимава с Левски- защо не е бил, защо този не играл, кой хвърлил тъч, какво направила публиката- мятала бутилки, напили се, хвърляли предмети чупели стадиони. Левскарщината е като комунизма, няма отърване от тях.
  • 5 Мимч

    5 2 Отговор
    Ами Мъри дето нямаше да се оправдава и да прокламира,че Левски може и не го бърка да играе сряда-събота,сега заговори ,че преуморени били и тинтири минтири.Истината е ,че всичките играчи от мач на мач,от лошо по лошо играят.Той повтаря все,ами ще тренираме,продължаваме да работим и т.н..