7 Ноември, 2022 13:05 829 1

Микел Артета надмина Арсен Венгер по победи

  • арсенал-
  • микел артета-
  • арсен венгер-
  • футбол

Арсенал прави мечтан сезон и е на първо място с цели 11 победи в 13-те мача досега във Висшата лига

Микел Артета надмина Арсен Венгер по победи - 1
Снимка: БГНЕС

Настоящият мениджър на Арсенал Микел Артета влезе в историята, след като надмина по победи след първите 150 мача легендарния Арсен Венгер, последният треньор, успял да донесе шампионската титла на "артилеристите".

Арсенал прави мечтан сезон и е на първо място с цели 11 победи в 13-те мача досега във Висшата лига.

Артета успя да надмине Венгер с пет победи след първите 150 мача на пейката на гиганта от "Емирейтс", така че испанският стратег успя да постигне 87 триумфа, докато най-добрият мениджър в историята на Арсенал Венгер имаше 82 победи в първите 150 мача, същото като Джордж Греъм, а Хари Брашоу е четвърти със 78 победи.

"Трябва да се наслаждаваме, във футбола днес и утре е нещо много различно, ние сме в играта, но всичко е далеч. Манчестър Сити има най-добрия мениджър в света, най-добрия отбор в света, те играят последователно от дълго време и ние трябва да оценим това. Но ставаме все по-добри, конкурентни сме, имаме страхотни резултати в момента. Но е ясно, че е рано за прогнози, все още е началото на сезона. Това е дълъг маратон и ще трябва да продължим. Факт е, че започваме страхотно", каза Артета.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 фен

    0 4 Отговор
    След световното са спукали гума .. и пак ще се върнат където им е мястото