Last news in Fakti

12 Ноември, 2022 16:54 1 787 12

ЦСКА превзе крепостта "Тича" във Варна

  • черно море-
  • цска-
  • футбол

Жеферсон откри резултата в 64-ата минута, а десет по-късно Марселино Кареасо оформи крайното 2:0

ЦСКА победи Черно море с 2:0 на стадион "Тича" в мач от 18-ия кръг на efbet Лига. Жеферсон откри резултата в 64-ата минута, а десет по-късно Марселино Кареасо удвои актива на "червените".

Черно море започна добре срещата и създадоха първата опасност в мача. Матеус Клементе получи вдясно на наказателното поле на "червените", елиминира Де Нойер и стреля по диагонала, но ударът му премина встрани от гредата на Бусато.

ЦСКА превзе крепостта "Тича" във Варна

Гостите от столицата опитаха да пресират по-високо по терена "моряците", което им се получаваше, докато варненци приеха постепенно играта в своята половина в хода на първия четвърт час.

В 17-ата Тибо Вион достави центриране от свободен удар, а опитът на Жеферсон с глава отиде аут. Изключителна възможност се откри пред нападателя на ЦСКА - Дюкенс Назон в 24-ата. Хаитянинът получи топката пред наказателното поле на Черно море след рикошет и се озова "очи в очи" с Георгиев. Стрелецът шутира, но Георги Георгиев с тяло блокира удара му. В 30-ата Маурисио Гарсес отправи изстрел от малък ъгъл, но Георгиев боксира встрани.

ЦСКА превзе крепостта "Тича" във Варна

Осем преди края пък Гарсес стреля за трети път точно посока варненската врата, но и тук Георгиев се справи с трудностите.

Втората част буквално започна с изключителна възможност за ЦСКА. Дюкенс Назон пое отляво и влезе към средата, след което подаде надясно към Иван Турицов. Капитанът на ЦСКА видя страхотно Маурисио Гарсес, който изпревари Панов, но от един метър нападателят не успя да засече в опразнената варненска врата. В ответната атака Черно море отговори подобаващо на агресията на ЦСКА. Велислав Василев се понесе по левия фланг и даде към Васил Панайотов, който трябваше да бъде спрян от Енес Махмутович, а ударът на капитана на "моряците" отиде над напречната греда.

ЦСКА превзе крепостта "Тича" във Варна

В 64-ата Дюкенс Назон комбинира с Иван Турциов в наказателното поле на Черно море. Той видя Жеферсон, който овладя пред наказателното поле и нанесе мощен удар по топката, която се оказа неспасяема за Георгиев - 1:0 за ЦСКА.

В 74-ата Резервата Марселино Кареасо шутира много силно от дистанция в обсега на стража Георги Георгиев. Той не се намеси убедително и кълбото мина между краката му, след което премина и голлинията на варненската врата - 2:0 за гостите.

ЦСКА превзе крепостта "Тича" във Варна

В 90-ата минута Де Нойер получи втори жълт картон, съответно червен


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво

    2 16 Отговор
    Литекс пак ще стане шампион стига Лудогорец да стъпят някъде накриво.

    Коментиран от #5

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Град

    16 3 Отговор
    Само ЦСКА обичаме!
  • 4 ВарнаГларуса

    7 11 Отговор
    хахаха, Тича отдавна не е Крепост, Ч.М. са абсолютни слабаци, вратаря дупка, нападение без голово положение, треньора неадекватен, пуска курьор който вече е кръгла нула, а държи закария на пейката, смешници, явно ръководството това ги задоволява !!!

    Коментиран от #7

  • 5 Асан от Трабзонспор

    19 3 Отговор

    До коментар #1 от "Браво":

    Много лоша черта на Българина е ЗАВИСТА.
    Защо някой фенове на Лески са толкова завистливи?

    Коментиран от #6

  • 6 Левски 1914

    3 8 Отговор

    До коментар #5 от "Асан от Трабзонспор":

    А защо някои фенове на ФАЛИРАЛИЯ отбор викат на преименувания Литекс обединен с Етрополе цска ? Много бързо забравихте какво се случи на 09 09 2016г.

    Коментиран от #11

  • 7 ЖСК

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "ВарнаГларуса":

    Да се чудиш как са шести във временното класиране с такава игра.

    Коментиран от #8, #10

  • 8 гол и бос

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "ЖСК":

    Па то и едно първенство, та се къса от футбол. В люксембургското първенство много повече има какво да се види. Минимум с два гола ще го отнесат там нашите национални футбалери.
  • 9 БРАВО АРМЕЙЦИ....

    2 1 Отговор
    Саша Илич гради отбор, трябва му време ЦСКА пак да е на върха....въпреки всичко и всички...САМО ЦСКА!!!!!
  • 10 ВарненскПродажници

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "ЖСК":

    6-ти или 7-ми, това са най големите цели на отборчето на тима
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Няма значение

    0 0 Отговор
    кой как му вика. Важното е селското отборче с твоя ник да пада, а теб да те боли. Денем главата, а нощем г...за.