Last news in Fakti

30 Ноември, 2022 12:12 1 477 1

Ювентус го грози отнемане на точки или изваждане от Серия А

  • ювентус-
  • футбол-
  • серия а

Торинци са изложени на риск от това да им бъдат отнети точки до това да бъдат пратени на последно място в Серия А

Ювентус го грози отнемане на точки или изваждане от Серия А - 1
Снимка: БГНЕС

Президентът Андреа Аниели и бордът на директорите на Ювентус подадоха оставка в понеделник, а това може да доведе до сериозни последици за „бианконерите“. Торинци са изложени на риск от това да им бъдат отнети точки до това да бъдат пратени на последно място в Серия А.

Беше разкрито, че причината за тези оставки не са лошите финансови резултати на клуба, както се твърдеше в началото, а по-скоро разследванията, които се водят срещу торинци за завишаване цените на свои играчи и осъществяването на съмнителни трансфери. Срещу клуба тече и разследване, че през 2020-а година по време на пандемията от COVID-19 играчите не са се отказали от заплатите си за четири месеца, както се твърдеше, а не са взели възнаграждението си само за един от тях, като през останалото време са получавали всичките си пари чрез тайно споразумение с клуба. Това не е било отчетено от Ювентус на стоковата борса, което е довело до разследване и от организацията CONSOB, която контролира търговията с акции в Италия.

Италианските медии обаче очакват разследването да не доведе до сериозно наказание за Ювентус. Ако тимът бъде признат за виновен, италианската федерация (FIGC) вероятно отново ще отвори разследването. Най-вероятната санкция ще е глоба или отнемане на точки от Серия А.

„Gazzetta dello Sport“ анализира сценариите, в които може да се окаже Юве след оставката на борда на директорите. Член 31 на Италианския кодекс за спортно правосъдие има разпоредби относно ситуации като тази, които показват два различни сценария.

Посочва се, че ако „фалшифицирането на нечии счетоводни или административни документи, или всяка друга незаконна или неуловима дейност (от капиталови печалби до заплати) е направила възможно получаването на лиценз за шампионата“, санкциите могат да няколко. Една от тях е отнемането на точки или поставянето на клуба на последното място в таблицата на съответната лига. Може дори да има и възможност за изваждането на отбора от първенството, което обаче в случая е малко вероятно.

Римският вестник „Il Tempo“ съобщава пък, че ситуацията далеч не е толкова тежка, колкото през 2006-а година със случая Калчопоти, когато Ювентус бе пратен в Серия Б, и не е заплашен с изхвърляне в долна дивизия за момента.

Както стана ясно, Юве също е имал лични споразумения с играчите за удържане и промяна на заплатите. По тази причина параграф 3 на член 31 също ще бъде от значение. В този случай клубът може да се наложи да плати до три пъти сумата, която е фалшифицирал под формата на глоба, а замесените играчи могат да бъдат отстранени за един месец.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    1 3 Отговор
    Пак ще скачат от терасите в Торино.