Last news in Fakti

22 Февруари, 2023 06:20 1 269 1

Наполи взе комфортен аванс в Шампионската лига

  • наполи-
  • футбол-
  • шампионската лига-
  • айнтрахт франкфурт

Наполи бе по-добрият отбор през цялото време, като пропусна шансове да постигне и по-изразителен успех

 Наполи взе комфортен аванс в Шампионската лига - 1
Снимка: БГНЕС

Наполи победи като гост Айнтрахт Франкфурт с 2:0 в първи мач от осминафиналите на Шампионската лига. Головете за италианския отбор бяха дело на Виктор Осимен и Джовани Ди Лоренцо. Наполи бе по-добрият отбор през цялото време, като пропусна шансове да постигне и по-изразителен успех. Айнтрахт Франкфурт бе от 58-а минута с човек по-малко на терена след червения картон на Рандал Коло Муани.

 Наполи взе комфортен аванс в Шампионската лига
Снимка: БГНЕС

Първият по-сериозен шанс бе в 5-а минута и се откри пред Айнтрахт Франкфурт, след като Рандал Коло Муани се измъкна в наказателното поле и опита удар по диагонала, който обаче премина встрани от дясната греда на Мерет. Само пет минути след това Марио Гьотце връхлетя върху изчистена топка, опитвайки силен изстрел, но той бе неточен.

 Наполи взе комфортен аванс в Шампионската лига
Снимка: БГНЕС

В 19-а минута Хвича Кварацхелия бе на чудесна позиция и неговият удар от границата на наказателното поле бе насочен в средата на вратата, но Кевин Трап реагира превъзходно, за да избие в корнер. В 34-а минута дойде най-чистото положение в срещата, след като Ървинг Лосано бе изведен сам срещу вратаря, а нападателят стреля веднага, но топката се отклони от левия страничен стълб на вратата на Кевин Трап. След това Виктор Осимен се пребори за топката, но бе изритан и се свлече в наказателното поле, а съдията отсъди дузпа в полза на на Наполи.

 Наполи взе комфортен аванс в Шампионската лига
Снимка: БГНЕС

Хвича Кварацхелия се нагърби с изпълнението, но Кевин Трап отгатна ъгъла и направи бляскаво спасяване. Само корнер за Наполи. В 40-а минута Ървинг Лосано подаде топката на крака на Виктор Осимен, който имаше опразнена мрежа пред себе си и нямаше проблеми да чукне топката в нея - 1:0 за Наполи. Секунди след това Осимен успя да удвои резултата, но попадението му бе отменено поради засада. Това бе всичко за първата част, грандът от Италия имаше минимален аванс на почивката.

 Наполи взе комфортен аванс в Шампионската лига
Снимка: БГНЕС

В 56-а минута Хвича Кварацхелия бе изведен от Лосано сам срещу вратаря, но грузинският нападател не успя да прехвърли Кевин Трап, който бързо скъси ъгъла. Това бе добър шанс за Наполи. Само две минути по-късно Рандал Коло Муани се намеси по ужасен начин срещу съперник и съдията му показа заслужен директен червен картон. Мина известно време от това спорно влизане, тъй като положението бе разглеждано с ВАР, но системата само потвърди решението на главния арбитър.

 Наполи взе комфортен аванс в Шампионската лига
Снимка: БГНЕС

В 65-а минута Хвича Кварацхелия осигури изключително технично подаване на Джовани Ди Лоренцо в наказателното поле, което позволи на последния да завърши с прецизен удар в долния ляв ъгъл - 2:0 за Наполи. Само седем минути след това резултатът можеше да стане и 3:0, след като Андре Замбо Ангиса овладя отбита топка в наказателното поле, но отсеченият удар на полузащитника прелетя малко встрани от дясната греда.

Наполи постепенно успокои играта, а Айнтрахт имаше възможност да отбележи , но домакините изпуснаха добър шанс, при който можеха да се върнат в мача. Италианският отбор контролираше играта до края, като не искаше да рискува, опазвайки своя аванс от два гола до самия край.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 0 Отговор
    БРАВО