Last news in Fakti

23 Февруари, 2023 22:45 1 670 2

Серхио Рамос се обиди и каза чао на националния отбор на Испания

  • серхио рамос-
  • футбол-
  • национален отбор-
  • псж-
  • испания

Към момента той остава играчът с най-много мачове за националния отбор – цели 180

 Серхио Рамос се обиди и каза чао на националния отбор на Испания - 1

Легендата на Реал Мадрид - Серхио Рамос, обяви, че слага край на кариерата си в националния отбор. Рамос, който през следващия месец ще навърши 37 години, направи дебюта си за Ла Фурия Роха през 2005-а година.

Към момента той остава играчът с най-много мачове за националния отбор – цели 180. Той има основна роля при спечелените три трофея от Испания – Световното първенство през 2010-а година, както и Европейските през 2008-а и 2012-а. Никога преди това и до момента няма страна, която да е печелила три поредни големи първенства.

Последният мач на Серхио Рамос за националния тим на страната е през март 2021-а година, но не беше част от селекцията на Луис Енрике нито за Евро 2020, нито за Мондиал 2022.

Самият футболист обяви решението си в социалните мрежи, като много хора твърдяха, че той е амбициран да играе и в започващите през следващия месец Европейски квалификации за първенството през 2024-а година.

Оказва се, че решението на Рамос е продиктувано от обаждане на новия национален треньор на страната – Луис де ла Фуенте, който наследи поста от Луис Енрике. Де ла Фуенте му казал, че няма да разчита на него и това форсирало решението му.

"Дойде времето да се сбогувам с националния отбор на страната. Тази сутрин получих едно обаждане от новия треньор и той ме информира, че няма да разчита на мене. С болка в сърцето обявявам, че това е краят на един път, който трябваше да завърши по друг начин. Вярвам, че трябваше да приключи по мой избор, но не и заради възрастта или други причини, които не съм чул директно. Възрастта сама по себе се нито е добродетел, нито недостатък. Възхищавам се на играчи, които са в напреднала възраст, а и защото те са традицията и ценностите в играта, написа Серхио Рамос, който уточнява, че треньорът му обяснил как няма да разчита на него, независимо какво е представянето му на терена.

В момента Рамос е футболист на Пари Сен Жермен и престоят му край Айфеловата кула не е най-добрия, който може да си пожелае заради травми. С 23 гола, макар и защитник, Рамос е голмайстор номер 9 за националния отбор на Испания.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лост

    0 1 Отговор
    Крайно време беше.
  • 2 Ахахахахахах

    1 0 Отговор
    ОСНОВЕН ПРИНОС ИМАХА ИГРАЧИТЕ НА БАРСЕЛОНА! ТЕ БЯХА 80% ОТ СЪСТАВА НА НАЦИОНАЛНИЯТ ОТБОР.