Last news in Fakti

24 Февруари, 2023 00:07 5 342 8

Знаменит обрат на Манчестър Юнайтед изхвърли Барселона от Лига Европа

  • манчестър юнайтед-
  • футбол-
  • лига европа-
  • барселона

Тимът на Ерик Тен Хаг се наложи с 2:1 на своя „Олд Трафорд” и така след 2:2 в първия мач в Испания, „червените дяволи” продължиха напред

Знаменит обрат на Манчестър Юнайтед изхвърли Барселона от Лига Европа - 1
Снимка: БГНЕС

Отборът на Манчестър Юнайтед се класира за осминафиналите в Лига Европа, след като отстрани испанския гранд Барселона. Тимът на Ерик Тен Хаг се наложи с 2:1 на своя „Олд Трафорд” и така след 2:2 в първия мач в Испания, „червените дяволи” продължиха напред във втория по сила клубен турнир в Европа.

Гостите поведоха в резултата, но домакините съумяха да направят пълен обрат след силна втора част. Роберт Левандовски бе точен от дузпа през първата част, но с попадения на Фред и Антъни след почивката, домакините стигнаха до скъпоценния успех.

Знаменит обрат на Манчестър Юнайтед изхвърли Барселона от Лига Европа
Снимка: БГНЕС

Двубоят на „Олд Трафорд” започна с натиск за домакините, които още в 3-ата минута имаха отлична възможност да поведат в резултата. Бруно Фернандеш се оказа на стрелкова позиция в наказателното поле и отправи хубав удар, но Тер Стеген бе на мястото си и спаси.

В 16-ата минута Барселона стигна до дузпа след наивна игра от страна на Фернандеш. Португалецът задържа за фланелката противников състезател, а главният рефер не се поколеба да посочи бялата точка. Ситуацията бе преразгледана с помощта на ВАР, само за да бъде потвърдени решението на съдията. Зад топката застана Роберт Левандовски, който порази целта от единайсетте метра. Де Хеа уцели ъгъла и дори докосна топката, но не успя да спре удара на поляка.

Втората част започна отлично за футболистите на Ерик тен Хаг. Не бяха изминали и две минути след подновяването на играта, когато домакините успяха да изравнят резултата. След грешка в отбраната на Барса и персонална такава на Кесие, Санчо открадна топката, комбинира с Фернандеш, който от своя страна намери Фред на границата на наказателното поле. Бразилецът стреля незабавно и въпреки че не успя да оправи мощен удар, успя да насочи топката в долния ляв ъгъл на вратата за 1:1.

Знаменит обрат на Манчестър Юнайтед изхвърли Барселона от Лига Европа
Снимка: БГНЕС

Попадението подейства стимулиращо на „червените дяволи”, които започнаха да атакуват по-настоятелно. Малко след попадението на домакините, след отлична контраатака, Антъни се опита да намери Рашфорд в наказателното поле, но пасът му бе по-силен от необходимото и нападателят не успя да стигне топката.

Появилият се на почивката Антъни отново опита да затрудни Тер Сетген с далечен удар, но вратарят на гостите нямаше проблеми и спаси.

В 58-ата минута капитанът на Манчестър Юнайтед Бруно Фернандеш предизвика суматоха на терена, след като си позволи да изрита силно топката в тялото на падналия на терена Де Йонг. Играчите на двата тима си спретнаха меле, след което Фернандеш получи жълт картон. Серджи Роберто също бе официално предупреден.

Знаменит обрат на Манчестър Юнайтед изхвърли Барселона от Лига Европа
Снимка: БГНЕС

Първата добра възможност за Барселона през втората част дойде в 64-ата минута. След центриране отляво, Жул Кунде се извиси над всички в наказателното поле и стреля много добре с глава. Давид де Хеа със сетни усилия успя да избие топката, който влизаше точно под напречната греда. В крайна сметка обаче, Барса стигна само до ъглов удар, който не донесе опасност за испанския страж на домакините.

Футболистите на Тен Хаг успяха да сътворят пълен обрат на резултата, а в герой за домакините се превърна резервата Антъни. След няколко неуспешни опита на отбраната на гостите да изчисти топката далеч от наказателното си поле, коженото кълбо попадна в Антъни на десния фланг, който без никакво забавяне успя да я насочи технично в десния ъгъл на вратата на Тер Стеген за 2:1.

Знаменит обрат на Манчестър Юнайтед изхвърли Барселона от Лига Европа
Снимка: БГНЕС

В добавеното време на срещата Левандовски имаше уникален шанс да изравни и да прати мача с продължения, но ударът му бе избит от Рафаел Варан, който подсигури вратаря си Давид де Хеа.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кът КУЗЛУДУЙ

    25 2 Отговор
    Браво на МАНЧЕСТЪР! Футболът е игра! Който го МОЖЕ го МОЖЕ!
  • 2 "модерния ляв"

    13 4 Отговор
    "Големият" отбор Барса....Ха-ха-ха-У нас разни "разбирачи" от футбол превъзнасят този итбор, но той е твърде посредствен в сравнение с Реал- Мадрид--най-вече, но и с Манчестер Юн, Манчестер Сити, Байерн. Играят скучен, бавен, досаден футбол от трийсетте години- "тики-така", с 20-30 подавания, на късо разстояние, човек може да заспи, докато ги гледа.

    Коментиран от #4

  • 3 Майсторов

    10 1 Отговор
    Намериха си майстора.
  • 4 Чул той

    4 6 Отговор

    До коментар #2 от ""модерния ляв"":

    Оттук и там тики-така. Барселона отдавна не играят така.
    Снощи загубиха по други причини.
  • 5 белия балет

    6 2 Отговор
    Сега и Реал ги чака на "Сантяго Бернабеу" . Вини ще ги разминава като пътни знаци.
  • 6 младо кенгуру

    4 0 Отговор
    Скокльото Левандовски замалко да се издъни с дузпата. "Дузпаджиите" на Лудогорец пък го имитираха.
  • 7 Стоян Александров

    3 2 Отговор
    Барсата е едно пълно нищо. Без Месито са пълно нищо. Винаги са били нищо. Имаха едно десетилетие силно и сега пак са си нищо. Добре, че беше Кройф. Вече са нищо...инерция само...
  • 8 Дузпалона

    3 0 Отговор
    Барса отново се провали.