Last news in Fakti

19 Март, 2023 10:29 1 469 1

Челси готви грандиозни планове за над 2 млрд. паунда

  • стамфорд бридж-
  • челси-
  • футбол

Ако се стигне до осъществяването на намеренията на лондончани, то те трябва да играят на друг стадион в продължение на цели четири сезона

Челси готви грандиозни планове за над 2 млрд. паунда - 1
Снимка: БГНЕС

Новото ръководство на Челси обмисля сериозни планове, които касаят клубния стадион „Стамфорд бридж”. "Сините" обмислят изграждането на изцяло ново съоръжение на мястото на сегашния стадион в Лондон, като се очаква инвестицията да бъде над 2 млрд. паунда.

Ако се стигне до осъществяването на намеренията на лондончани, то те трябва да играят на друг стадион в продължение на цели четири сезона, пишат в Англия. Мащабната реконструкция не би позволила да се играят мачове на стадиона по подобие на Ливърпул например.

„Червените” също реновират „Анфийлд”, но трибуна по трибуна и отборът може да домакинства на своя стадион, въпреки ремонтните дейности.

Заради специфичното местоположение на „Стамфорд бридж” в центъра на Лондон, строежът на новия стадион би бил истинско предизвикателство. Съоръжението се намира над множество линии на метрото, подземна река, а в съседство се намира и гробище. Теренът на новия стадион трябва да се завърти на 90 градуса спрямо сегашния, за да могат да бъдат изпълнени всички необходими мерки и да бъде изграден стадион с капацитет от минимум 60 000 седящи места.

Бившият собственик на клуба Роман Абрамович също искаше да построи нов дом на клуба, но въпреки одобрените планове, проектът така и не се осъществи.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сандо

    2 0 Отговор
    "Пари за нищо" - така пееха Дайър Стрейтс.