Last news in Fakti

6 Април, 2023 13:22 798 0

Нов скандал в Италия: Разследват два отбора от Серия А за финансови престъпления

  • рома-
  • лацио-
  • футбол-
  • серия а

Централите на двата клуба са били претърсени от членове на полицейското звено за борба с финансовите и икономически престъпления, както и от Финансовата гвардия

Нов скандал в Италия: Разследват два отбора от Серия А за финансови престъпления - 1
Снимка:

Сделките с играчи през сезоните от 2017 г. до 2021 г. са били обект на разследване от прокурорите в Рим и Тиволи срещу футболните клубове Рома и Лацио, съобщава агенция ANSA.

Централите на двата клуба са били претърсени от членове на полицейското звено за борба с финансовите и икономически престъпления, както и от Финансовата гвардия.

Президентът и вицепрезидентът на Рома Дан и Райън Фридкин, както и бившият президент Джеймс Палота, заедно с други клубни мениджъри, са в списъка. Друго отделно разследване замесва президента на Лацио Клаудио Лолито и спортния директор на клуба Игли Таре. В случая с Рома се разследват 11 сделки, включително продажба и покупка на играчи от Ювентус, Верона, Сасуоло, Аталанта. В случая с Лацио - 7 сделки.

Ръководствата на двата клуба декларираха пълна прозрачност на дейността си и готовност да предоставят цялата необходима документация на разследващите.

В края на миналата година най-титулуваният италиански отбор Ювентус беше в центъра на голямо разследване за финансови нередности при купуването и продажбата на футболисти. В резултат на това президентът на Ювентус Андреа Аниели, вицепрезидентът Павел Недвед и главният изпълнителен директор Маурицио Аривабене бяха отстранени от футболни дейности за няколко месеца и напуснаха постовете си. В резултат на това те ще трябва да се явят пред съда. На клуба бяха отнети 15 точки.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА