Last news in Fakti

24 Август, 2023 13:00 1 256 4

Капитанът на ЦСКА предупреди Аякс: Лудогорец няма история, но е опасен, Десподов бележи много

  • лига европа-
  • лудогорец-
  • аякс-
  • цска-
  • мено кох-
  • футбол

Юношата на ПСВ Айндховен определи Лудогорец като „опасен отбор", но бе категоричен, че амстердамци са фаворит

Капитанът на ЦСКА - Мено Кох, коментира пред медии в родината си предстоящия първи мач от плейофа на Лига Европа между Лудогорец и Аякс. Юношата на ПСВ Айндховен определи Лудогорец като „опасен отбор", но бе категоричен, че амстердамци са фаворит.

Кох сподели, че Лудогорец е клуб без история, но с висок бюджет. Снажният бранител се изказа ласкаво и за двата тима, като похвали специално капитана на разградчани Кирил Десподов.

„Лудогорец има най-големия бюджет, ако го сравняваме с останалите клубове от Първа лига. Те винаги играят добър футбол с позиционна игра отзад, въпреки че трябва да кажа, че от този сезон играят по-директно, като често вкарват дълга топка зад последната линия на противника“, сподели Кох за „Voetbalzone“.

В очите на Кох капитанът на Лудогорец Кирил Десподов е „безусловно най-опасният футболист“ от страна на българския шампион. „Той е дясно крило, винаги бележи много голове и често дава асистенции. Той има много добър удар, така че Лудогорец е много опасен при ъглови удари и свободни удари. С Десподов и Бърнард Текпетей те имат две бързи крила, а Руан Секо е новият им нападател - физически силен бразилец, който играе ролята на голмайстор.“

Според Кох пред Аякс има много възможности, тъй като Лудогорец не е започнал много енергично новия сезон в България. „Те загубиха първия си мач от Крумовград, а през миналия уикенд и от Черно море, който е настоящият лидер в класирането. Имам чувството, че те също не са в най-добрата си форма, но не мисля, че и Аякс е в необходимата форма.“

29-годишният защитник описва Лудогорец като „опасен отбор“, но въпреки това определя тима от Амстердам като абсолютен фаворит. „Ако Аякс достигне нивото си, отборът със сигурност ще може да спечели още в Разград. Лудогорец все още се лута, например често виждаме различни играчи да играят в защита. В началото на сезона фокусът им е основно върху квалификациите в европейските клубни турнири. У дома Лудогорец е много по-силен, отколкото при гостувания, така че ако Аякс успее да постигне добър резултат в четвъртък, ще е на добър път.“

“Аякс е отбор, който иска да играе много добър футбол, а Лудогорец обикновено го прави също”, продължи Кох. „Ако имате два отбора, които искат да играят футбол, често получавате доста отворени мачове. Затова очаквам Аякс да има възможности за гол в България. Дали в Лудогорец може да стане котел? Ха-ха, не, всичко ще е наред. Те имат някои фенове, но това не се доближава до нашите привърженици, например. В България на Лудогорец се гледа предимно като на клуб, който е без история“, завърши Мено Кох.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Левски 1914

    7 4 Отговор
    А МЕНТЕТО каква история има , че отпадна още на жребия ли?
  • 2 кУмУнист

    6 0 Отговор
    Мено кой казал на Аякс, хахахаха, тоя не знае колко уши има по главата, акъл тръгнал да дава.
  • 3 Ако

    4 0 Отговор
    Се направи класация на топ 10 на чужди защитници играли в Бг,тоя Кох ще е в 3- та !

    Коментиран от #4

  • 4 Ако

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "Ако":

    Редакция - топ 10 на най- слабите защитници !!!