Last news in Fakti

6 Септември, 2023 12:30 1 063 2

Невиждан скандал в Боливия: Спряха първенството заради уговорени мачове

  • боливия-
  • футбол-
  • уговорени мачове-
  • скандал

Освен това федерацията свика и извънредно общо събрание, на което 17-те отбора от елитната дивизия, както и представителите на деветте регионални футболни асоциации в страната да решат какво да се прави

Невиждан скандал в Боливия: Спряха първенството заради уговорени мачове - 1

Футболната федерация на Боливия обяви във вторник, че прекратява местното първенство, както и местната купа "Симон Боливар" заради подозрения в масово уреждане на мачове.

Освен това федерацията свика и извънредно общо събрание, на което 17-те отбора от елитната дивизия, както и представителите на деветте регионални футболни асоциации в страната да решат какво да се прави.

В понеделник федерацията подаде иск в прокуратурата в Ла Пас за започване на накателно преследване на играчи, официални лица и съдии, които са заподозрени за участие в корупционната схема.

"Решихме да прекратим първенството и купата, защото имаме сериозно доказателства, че и двата турнира са манипулирани", заяви президентът на Футболната федерация на Боливия Фернандо Коста. Той добави, че има планове до края на годината да се изигра първенство в съкратен вариант, но за тази цел първо ще трябва да бъде получено одобрение от страна на Южноамриканската футболна конфедерация (КОНМЕБОЛ).


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Ооооооо

    8 0 Отговор
    То нашето тогава трябва да го спрат поне за10 г.