Last news in Fakti

6 Септември, 2023 13:30 6 766 14

Кирил Десподов: Седях до 2 часа през нощта на телефона, беше много тежко

  • кирил десподов-
  • футбол-
  • паок-
  • лудогорец

Футболист номер 1 на България подписа с ПАОК след 3 изключителни сезона с Лудогорец

Кирил Десподов: Седях до 2 часа през нощта на телефона, беше много тежко - 1

Лудогорец го чака светоло бъдеще с Ивайло Петев, отборът ще е шампион с разлика, смята капитанът на националния тим. Името на Кирил Десподов беше най-коментираното в балканския футбол в последните дни. В крайна сметка Футболист номер 1 на България подписа с ПАОК след 3 изключителни сезона с Лудогорец. Капитанът на националния отбор даде специално интервю за "Мач Телеграф"

-Киро, честит трансфер! Олимпиакос, Фенербахче, Звезда, Партизан, като в крайна сметка ти подписа с ПАОК. Как избра точно този клуб?
-Беше много тежко в последните дни. Бях по цял ден на телефона и постоянно говорех с различни хора. Много съм радостен, че ме свързваха с такива грандове, но в интерес на истината беше лесно да избера точно ПАОК. Те показаха много голямо уважение към мен. Тук е моментът да разкрия, че преговарях с Краснодар месец и половина, но просто нямаше как да подпиша с тях заради положението в Русия.

-Кога дойде офертата от ПАОК?
-В петък, ден след мача с Аякс, който Лудогорец спечели с 1:0. Говорих с моите мениджъри за техния интерес и след два часа пристигна официалната оферта. В интерес на истината много бързо станаха нещата. Аз още бях в Амстердам, качих се в самолета и след като прибрах, до два часа след полунощ бях на телефона. Вече се бях разбрал с тях, но трябваше и Лудогорец да приеме предложението на ПАОК.

-Знаем, че Лудогорец не продава лесно...
-Да, така е. И това е нормално, Аз направих много силен сезон, вкарах 19 гола и дадох 22 асистенции, отбелязах 7 попадения и за националния тим. Лудогорец е нормално да иска за мен 6-7 млн. евро, но аз не съм на 20 години. Скоро ще навърша 27. Ако аз трябва да избирам в кой да вложа тази огромна сума, етстествено бих избрал да го сторя в млад футболист.

-Как те приеха в ПАОК?
-Изключително посрещане имах в ПАОК. Още преди да стане трансферът, получих хиляди съобщения: "Ела в ПАОК!". Изпитах огромно уважение от всички в клуба. За мен това е правилният избор, така усетих нещата отвътре.

-Какво те накара да избереш точно тяхната оферта?
-Това, че са амбициозен клуб и имат милиони фенове. Исках да играя в отбор, който печели и се бори за трофеи. А ПАОК е точно такъв...

-Как ще изглежда Лудогорец без Кирил Деподов?
-Бяха невероятни 3 години. Аз дадох много на отбора, но и отбора даде много на мен. Надявам се моят заместник да бъде българин, но и да не е, знам, че ще бъде много добър футболист. В крайна сметка никой не е по-голям от клуба.

-От настоящите флангови нападатели кой би отличил?
-Всички са много добри - и Текпетей, и Рик, и Спас Делев, и Кайо Видал. Това са страхотни момчета, които ако получат отоговорносстта, която аз имах, няма да подведат треньора и отбора. Защото аз освен капитанската лента, носех и огромна отговорност на плещите си, от мен се очакваше много във всеки един момент.

-Какво каза Ивайло Петев за твоя трансфер?
-Говорих няколко пъти с него. Той е играл футбол и знае какво искам. Имах нужда от нова мотивация. Г-н Петев е страхотен треньор. Той изкара най-доброто от мен, при него играх най-добрия си футбол. Бях истинският Кирил Десподов... Много го уважавам, защото казва всичко в очите. И най-малка конфорнтация не съм имал с него. Благодаря му и съм уверен, че с г-н Петев Лудогорец го чака голямо бъдеще.

-На кой би изказал благодарности в Лудогорец?
-На всички. На собствениците братя Домусчиеви, треньорът и неговият екип, всички директори, скаутското звено, всички хора, които работят на базата - от чистачката до администрацията. Получих много топло отношение и голямо уважение, което не съм изпитвал в друг клуб. Благодаря им!

-Кой ще е шампион?
-Лудогорец! И според мен с голяма разлика.

-Сега си на лагер с националния отбор. Предстои ни контрола с Иран на стадион "Христо Ботев" в Пловдив и след това гостуане на Черна гора в евроквалификация. Какво да очакваме от тези мачове?
-След като не успяхме да спечелим последните два мача, сега е време за победа. Още ме е яд, че за 5 секунди изпуснахме успеха над Сърбия. С момчетата си говорихме, че ни трябват победи, за да повишим самочувствието си. Заради това мачът с Иран няма да е приятелски. Нуждаем се от увереност преди гостуването на Черна гора.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Батето

    18 7 Отговор
    Ще играе в Гърция,защото Цв.Бориславова си купи остров там и всички месни айдуци и свалят шапка.Безличен и самонадеян.
  • 2 Пред банята

    17 9 Отговор
    Жив да го ожалиш.. поредния бездарник..
  • 3 Бутилка уиски

    5 1 Отговор
    С Аулин помага

    Коментиран от #6

  • 4 Славист Варна

    7 5 Отговор
    ЦСКА-та коментират, че гроздето било високо.
  • 5 ВЕСО

    8 4 Отговор
    АБЕ БЕЗДАРНИК ЦСКА ЩЕ Е ШАМПИОН

    Коментиран от #8

  • 6 Това

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "Бутилка уиски":

    Беше Ивелин Попов!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Левски 1914

    5 6 Отговор

    До коментар #5 от "ВЕСО":

    Ти на доведения от град Ловеч отбор обединен с Етрополе цска ли викаш? След 3 дена стават 7 години от както цска ФАЛИРА!

    Коментиран от #10

  • 9 Некой

    5 4 Отговор
    Селяк, не ни интересува некомпетентното ти мнение.
  • 10 Татяна Дончева и Лафчис

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "Левски 1914":

    Е равно на Левски 1914 от 1992 г. НОВО дружество или НОВ клуб. Който прилича на стария по това ,че срами България в евротурнирите!

    Коментиран от #11, #12

  • 11 Левски 1914

    5 3 Отговор

    До коментар #10 от "Татяна Дончева и Лафчис":

    Ама не сме Литекс обединен с Етрополе!
  • 12 Левски 1914

    3 3 Отговор

    До коментар #10 от "Татяна Дончева и Лафчис":

    6 пепсита за МЕНТЕТО моля!

    Коментиран от #13

  • 13 И поръчай

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "Левски 1914":

    По 6 ракии за Боби,Кокала ,Гибона , Курдов и Сирака!
  • 14 Ракетата

    1 0 Отговор
    Космонавте ,да не те изхвърлят от ПАОК и обратно за се прибереш в Кресна ей го къде е от Солун, Киро к.рво.