Last news in Fakti

9 Септември, 2023 20:33 1 462 5

Холанд: Бих искал да имам дрибъла на Меси

  • манчестър сити-
  • ерлинг холанд-
  • -
  • футбол

Щастлив съм от страхотните мачове на Белингам в Реал

Холанд: Бих искал да имам дрибъла на Меси - 1

Нападателят на Манчестър Сити Ерлинг Холанд даде интервю за френскoто списание “Франс Футбол”, след като попадна сред 30-те номинирани за Златната топка. Норвежецът, който спечели всичко с “гражданите” и с 56 гола през миналия сезон вече е масово явление и един от най-добрите играчи на планетата. Представяме ви интервюто на скандинавската голова машина с избрани цитати.

Пристигането му в Манчестър Сити

"Пристигането ми тук доказа, че по онова време се говореше твърде много. Говореше се, че това няма да работи в Сити, защото Гуардиола обича да играе без деветка. Е... Сега се доказа обратното и аз съм щастлив от това. Не чета много пресата, но и не живея в пещера, чух тези коментари. Моят начин на мислене е, че не мога да реша какво ще мислят или харесват хората, просто трябва да живея с това и ако го правят, не се притеснявам. В крайна сметка мисля, че показах на хората, че това може да се получи и че Сити може да играе фантастичен футбол, дори и с мен.

Новият сезон в Манчестър

"Ще бъде трудно да се справим по-добре. Постигнахме исторически требъл, всички очакват още повече, всички все още искат да се борят срещу нас. Още миналата година всички искаха да ни победят във Висшата лига, защото бяхме действащите шампиони на Англия, но този сезон ще бъде още по-силно, защото сега цяла Европа иска да ни свали от трона”.

Мотивацията му и ролята на Гуардиола

"Всичко започва с едно нещо: да си страстен към това, което правиш, иначе няма как да останеш на върха. Ето защо съм концентриран всеки ден и това е добре, защото Пеп изисква много от теб. Не можеш да се отпуснеш с толкова взискателен треньор. Всяка седмица имаш тест, защото мачът казва дали си се подготвил добре или не. Да се доказваш всяка седмица е нашият живот и тук не се толерира отпускането. Ключът е да не се дава приоритет на мачовете, защото всички те са важни. Не можем да се бавим в събота срещу отбор в дъното на таблицата само защото следващата сряда играем с Байерн или Реал Мадрид в Шампионската лига".

Липсата на негови голове в полуфиналите и финала на Шампионската лига

"Бях вкарал няколко през сезона, нали? (усмихва се) Примерът с разгрома на Реал Мадрид с 4:0, който е може би най-добрият мач в историята на "гражданите". Имах възможност да вкарам два или три гола в онзи ден, но Тибо Куртоа изигра един от мачовете в живота си (смее се). Знаете ли, не става въпрос само за отбелязване на голове. Основното е, че спечелихме, а също така изиграхме добър мач. След това финалът винаги е специален мач, беше много оспорван, но в крайна сметка няма по-хубаво чувство от колективната победа. Очевидно щеше да ми хареса да вкарам хеттрик, но на финала няма време за такива лични съображения, просто трябва да спечелиш. Дори се разплаках за първи път от много време насам, защото изпълних най-голямата си мечта".

Холанд срещу Мбапе - новото съперничество, което ще замести Меси срещу Роналдо

"Изглежда, че всички мислят точно така. Но внимавайте, трябва да посочите как Меси и Кристиано са направили луди неща. Също така трябва да помните, че те все още го правят, защото дори и да са вече на възраст, разбира се, те все още са фантастични играчи. Чувствам се привилегирован, че съм имал възможност да наблюдавам двама толкова изключителни шампиони. Но, за да се върна към въпроса, никога не говоря за себе си срещу други играчи, това не е моят начин на съществуване или виждане на нещата. Съсредоточавам се върху себе си, просто се опитвам да бъда по-добър всеки ден, да продължавам да се наслаждавам на това, което правя, и да бъда най-добрата версия на себе си”.

Неговият нюх и интуиция

"Има елемент на инстинкт и, очевидно, елемент на работа. Инстинктът е онази убеденост, че топката ще стигне до определено място, нещо като шесто чувство, скрито в мозъка. Но освен това трябва да работиш много, вече върху личните си качества, и да се научиш да разбираш партньорите си, техните избори според позицията им в атаката”.

Връзката с Гуардиола

"Отношенията с Пеп са много добри. Разбира се, той е много взискателен в работата си, много директен и честен е в разговорите си. Но това е начинът, по който той управлява. Така или иначе, за да се развиваш и прогресираш, е по-добре да имаш цялата истина по много директен начин. Можем да кажем, че понякога той е брутален. Оценявам го, защото това показва, че той е напълно ангажиран и страстен. Невинаги е приятно, но в същото време той те изправя лице в лице с истината и знам, че целта му е да те направи по-добър играч”.

За бившия му съотборник в Дортмунд Белингам и футбола

"Гледам много футбол по телевизията. Между другото, видях невероятния дебют на Джуд (Белингaм) в Реал Мадрид, това наистина ме направи много щастлив. Страстно обичам футбола, това е нещото, което винаги съм обичал, и може да се каже, че той заема цялото ми време, независимо дали е на професионално ниво, или в живота ми. Също така обичам да играя футбол в градината с малката ми сестра.

Норвегия и нейните цели

"Ние сме малка държава с население от едва 5,5 милиона души, така че не е лесно. Но аз мечтая да участвам в Европейско първенство или Световна купа. Но от там да си представям, че ще спечеля... Не е невъзможно, но добре... В момента се борим главно просто да се класираме и това е моята цел”.

За смяната срещу РБ Лайпциг, когато вече бе вкарал пет гола

"Да, разбира се, имаше много разочарование. Може би и аз нямаше да се справя, не знаем. Но изобщо не се оплаквам, защото много уважавам Хулиан Алварес, който ме замени и който също заслужаваше да играе в този велик мач. Не съм отишъл и не съм почукал на вратата на Пеп в гнева си, за да се оплаквам или каквото и да било друго. Може би ще имам още един шанс да счупя този рекорд и да вкарам шест гола в един мач, кой знае...".

Ако можехте да вземете едно качество от друг играч, кое би било то и от кого?

"Бих искал да имам дрибъла на Меси. Това е доста добър избор, нали? (смее се)”.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бегай

    12 4 Отговор
    Дрибъла на Меси при тяло на кон-невъзможно.
  • 2 май вкарваш повече

    7 2 Отговор
    всичко е наред
  • 3 Ожэффж

    6 4 Отговор
    Няма как да стане. Ти си танк и толкова. Никакъв финес няма в играта на това момче, иначе бележи, но с това ще си остане (не ,че е малко де)
  • 4 Читател

    4 3 Отговор
    Зобай и тичай за това ти плащат киборг.
  • 5 Байо

    2 5 Отговор
    На такива рогачи като теб футболният живот е кратък,една контузия и си аут от големия спорт