Last news in Fakti

10 Септември, 2023 08:00 2 068 5

Япония унижи Германия в контрола, Флик е пред уволнение

  • япония-
  • германия-
  • футбол-
  • контрола

Двубоят се проведе във Волфсбург, а Бундестима на моменти изглеждаше комично в защита срещу своя съперник

Япония унижи Германия в контрола, Флик е пред уволнение - 1

Япония унижи Германия с 4:1 като гост в контролна среща, която е част от подготовката на Бундестима за Европейското първенство през следващото лято, на която страната е домакин. Двубоят се проведе във Волфсбург, а Бундестима на моменти изглеждаше комично в защита срещу своя съперник.

В 12-ата минута Юня Ито откри резултата, а седем по-късно Лирой Сане изравни. В 22-ата минута Аясе Уеда отново изведе „самураите” напред в резултата. В 90-ата минута Такума Асано вкара трето попадение за своя отбор, а крайният резултат оформи Ао Танака.

Вратарят на Маншафта Марк-Андре тер Стеген направи няколко спасявания, като Уеда на два пъти се озова сам срещу него, но не успя да реализира. В същото време германците рядко застрашаваха противниковата врата, особено през второто полувреме.

Япония излезе напред в резултата в 12-ата минута. Юкинари Сугавара се справи с Нико Шлотербек отдясно и центрира остро в наказателното поле. Там Юня Ито успя да изпревари Антонио Рюдигер и прати топката във вратата на Марк-Андре тер Стеген.

Седем минути по-късно Германия стигна до изравнителен гол. Шлотербек поде атака отляво и намери Илкай Гюндоган. Капитанът на домакините продължи към Флориан Виртц, а той пусна страхотен извежда пас към Лирой Сане отдясно в наказателното поле. Офанзивният футболист насочи топката в далечния ъгъл за 1:1.

В 22-ата минута „самураите” си върнаха водачеството. Сугавара получи отдясно и центрира по земя към Ито. Нападателят обаче не успя да нанесе удар, а отклони към Аясе Уеда, който с удар в близкия ъгъл вкара за 1:2.

След половин час игра Сане проби отдясно и подаде към Виртц, който опита удар от трудна позиция, но над вратата. В 41-ата минута Шлотербек и Рюдигер не се разбраха, от което се възползва Уеда. Нападателят на Фейенорд пое топката около центъра на терена, напредна и се озова сам срещу Тер Стеген. Японецът отправи удар, който вратарят спаси с крак.

В края на първата част Германия организира страхотна контраатака. Виртц пусна към Сане, който проби през центъра, навлезе в наказателното поле и в момента, в който щеше да шутира Такехиро Томиясу успя да избие в корнер.

В началото на второто полувреме гостите на два пъти можеше да вкарат трети гол. Първо Ито пропусна изгодна ситуация. Малко след това Уеда се озова отново сам срещу Тер Стеген, но стражът спаси. Топката попадна в Хидемаса Морита, който опита да се възползва от факта, че стражът е паднал на земята и отправи удар, но не намери очертанията на вратата.

В 54-ата минута Дайчи Камада отпрови удар от границата на наказателното поле, който Тер Стеген спаси. В 70-ата минута „самураите” организираха отлична контраатака, при която Такума Асано получи отляво, навлезе в наказателното поле и отправи удар, който Тер Стеген спаси.

В 81-ата минута Рюдигер отправи удар с глава след центриране от корнер, но неточно. В 90-ата минута всички за Германия приключи. Робин Госенс сбърка в центъра на терена, а Такефуса Кубо му отне топката и излезе сам срещу Тер Стеген. Халфът навлезе в наказателното поле и подаде към Такума Асано, който вкара за 1:3.

В добавеното време на мача японците стигнаха и до четвърти гол. Кубо получи след изпълнение на тъч отдясно, напредна и центрира в наказателното поле, където Ао Танака беше оставен непокрит и с глава насочи в десния ъгъл за крайното 1:4.

След последния съдийски сигнал феновете във Волфсбург изпратиха селекционера Ханзи Флик и футболистите с освирквания. Това може да се окаже и един от последните мачове за специалиста начело на Бундестима, тъй като това беше трето поредно поражение в контролите за отбора.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хмм

    10 2 Отговор
    "Германците" са нов внос от Африка и Азия.
  • 2 Смех !

    5 3 Отговор
    Лечков наркомана каза,че германците били по-зле от нас 😁
  • 3 Ах Ъх Ох Ух

    5 2 Отговор
    Красиви и умни думички като "унижи, подчини, смачка, излъга" и т.н. , нЕкакси не се съчетават добре с идеите на спорта. Виж, в тази среща Япония победи убедително Германия, ми звучи нормално. Ново, тооо, сега, виждаш ли, разбираш лии... Ще пишемЕ атрактивно, така. О йее.
  • 4 шмеркел

    3 0 Отговор
    новите кафеви германци още не са се сработили
  • 5 Д. Иванков

    2 1 Отговор
    Има ли бели хора в немския тим? Егаси, никога не съм вервал, че ще задам такъв въпрос...