Last news in Fakti

11 Септември, 2023 16:10 2 289 4

Ако Тайсън Фюри откаже да се бие с Джошуа става страшно!

  • тайсън фюри-
  • антъни джошуа-
  • бокс-
  • спорт

иганския цар в момента се готви да се бие с бившия носител на титлата на UFC Франсис Нгану в Саудитска Арабия на 28 октомври – но неговият пояс на WBC в тежка категория няма да бъде заложен срещу дебютанта в бокса

Ако Тайсън Фюри откаже да се бие с Джошуа става страшно! - 1

Тайсън Фюри може да бъде принуден да се изправи срещу Антъни Джошуа. Циганския цар в момента се готви да се бие с бившия носител на титлата на UFC Франсис Нгану в Саудитска Арабия на 28 октомври – но неговият пояс на WBC в тежка категория няма да бъде заложен срещу дебютанта в бокса. Всички се надяват, че след боя с камерунеца, Фюри ще се договори с Олександър Усик за обединяваща всичките титли битка. Украинецът сега държи поясите на WBA, WBO и IBF.

Последната актуализация на класацията на WBC обаче постави Дионтей Уайлдър като претендент номер едно за Фюри, като Джошуа е втори в списъка, а Анди Руис пада до петото място. Това означава, че ако Ей Джей и Бронзовия бомбардировач най-накрая се бият, те ще се изправят в един финален елиминатор, за да решат следващия задължителен претендент на Фюри за WBC.

Победителят ще получи шанс срещу Фюри и ако той откаже да се изправи срещу победителя, може да бъде лишен от пояса си, според вестник „Дейли Стар“. А Джошуа или Уайлдър ще се изправят срещу друг основен претендент за овакантената лента.

За съжаление, последната актуализация на класирането на WBC дойде в момент, когато битката на Джошуа с Уайлдър е изложена на риск от провал, според скорошна актуализация от промоутъра на британеца Еди Хърн. Напоследък имаше промяна във властта, когато става дума за големи боксови двубои в Саудитска Арабия и това остави Джошуа срещу Уайлдър в неизвестност.

Skills Challenge Entertainment, с когото Хърн преговаряше, беше заменен от нов субект, който резервира битката на Фюри с Нгану.

„Всички се съгласиха с условията, но докато парите не бъдат осигурени, битката няма да се случи“, каза той. „Има движение в управлението и собствеността върху бокса в Саудитска Арабия и от тях зависи какво искат да направят. Ако не искат да се справят с Джошуа-Уайлдър, може би ще отидат някъде другаде, но това е една от най-големите битки в бокса в тежка категория.“

Въпреки че Хърн продължава да има намерение да осигури битка с Уайлдър, изглежда като въпрос на време той да бъде принуден да търси алтернативни възможности. 44-годишният промоутър, който работи с Джошуа от десетилетие, предположи, че звездният му клиент може да се изправи срещу Филип Хръгович или Анди Руис през декември, преди да преразгледа дългогодишното си съперничество с Уайлдър.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Aлфа Bълкът

    2 5 Отговор
    Следващия му боксов мач може да е в зоопарка срещу някой охранител! Много страхлив циганин
    излезе този крал!

    Коментиран от #2

  • 2 Стършел

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Aлфа Bълкът":

    Просто се пазари за повече пари.

    Коментиран от #3

  • 3 Aлфа Bълкът

    2 6 Отговор

    До коментар #2 от "Стършел":

    За 70% да се пазариш, когато държиш само 1 от 4 титли е по-скоро страх от колкото наглост.
    Плюс това, той е доказан страхливец и избяга от реванша си с Кличко!

    Коментиран от #4

  • 4 Алфа хищник

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Aлфа Bълкът":

    Той държи само един пояс но той е най-престижния!