Last news in Fakti

13 Октомври, 2023 15:00 1 087 2

Още поне 10 играчи в Серия "А" са замесени в скандала със залозите в Италия

  • серия а-
  • футбол-
  • алагания-
  • скандал

Засега е ясно, че разследвания по това обвинение се водят срещу трима от най-известните млади италиански играчи - Николо Фаджоли, Николо Дзаниоло и Сандро Тонали

Още поне 10 играчи в Серия "А" са замесени в скандала със залозите в Италия  - 1

Скандалът около италианските футболисти, залагали в нелицензирани сайтове за хазарт, придобива все по-големи размери с всеки изминал ден.

Засега е ясно, че разследвания по това обвинение се водят срещу трима от най-известните млади италиански играчи - Николо Фаджоли, Николо Дзаниоло и Сандро Тонали. Според “Ла Република” обаче те не са единствените местни футболисти, които са замесени в този случай. Вестникът твърди, че още поне 10 играчи от Серия "А" са правили залози в незаконни хазартни сайтове, като един от тях, освен Фаджоли, е от Ювентус.

Всичко започнало с разследване около аномални залагания на престъпна група. Разследващите случайно попаднали на залози, направени от Фаджоли на обща стойност от над 100 хиляди евро за последните 18 месеца. Халфът предоставил своя телефон на полицията, откъдето бързо достигнали и до другите заподозрени футболисти. Срещу тях обаче няма да бъдат повдигани криминални обвинения, тъй като става въпрос за залагане на непозволени платформи, а не за участие в уговаряне на мачове.

Междувременно, местният журналист Фабрицио Корона, който е добре запознат с разследването, отправи твърдения, че още в началото на август в Ювентус са знаели за залозите на Фаджоли, но вместо да уведомят правните органи, оттам се опитали да го покрият, което било и причината играчът да не участва в предсезонното турне на отбора в САЩ.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да сме коректни

    0 0 Отговор
    Това да не би да означава,че ще стават пак световни шампиони? Щото преди Испания 82 пак имаха подобен скандал,даже Паоло Роси бе намесен.....
  • 2 Никой

    2 0 Отговор
    Българските футболисти не залагат в нелицензирани хазартни сайтове. Те играят спортсменски футбол " Нека по добрия победи ". Собствениците на футболни отбори също не залагат в азиатско тото. Те отделят последния си залък за да финансират тук таме българските футболисти които радват българските многобройни ,стотици хиляди запалянковци по футболните стадиони. Амин.